CLASSIC63 AREA OF ADVERTISING

Η Ιστορία της Μουσικής 31 Οκτωβρίου

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΦΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 

    Η Ιστορία της Μουσικής 31 Οκτωβρίου το 1963 Γεννήθηκε ο Σουηδός ελληνικής καταγωγής Micael Kiriakos Delaoglou ή αλλιώς Mikkey Dee. Είναι ντράμερ στους Motorhead από το 1992 μέχρι σήμερα. Η μουσική του καριέρα ξεκίνησε με τις τοπικές μπάντες Nadir και Geisha και το 1985 έρχεται η ένταξη του στους King Diamond μέχρι το 1989. Το 1990 συνεργάστηκε με τον Don Dokken για το προσωπικό του άλμπουμ ‘’Up from the Ashes’’. Έπίσης το 2003 συνεργάστηκε με τους Helloween για το άλμπουμ τους ‘’Rabbit Don’t Come Easy’’.

Το 2016 ο  Mikkey Dee αντικατέστησε τον James Kottak drummer των Scorpions, ο οποίος ανακοινώθηκε επίσημο μέλος τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους και έτσι αποχώρησε ο James Kottak.

 

   31 Οκτωβρίου το 1961 Γεννήθηκε ο Larry Mullen Jr., Ιρλανδός μουσικός και ντράμερ των U2. Σε ηλικία μόλις 14 ετών το 1976 σχηματίζει τους U2 με φίλους και συμμαθητές,  αρχικά με το όνομα “The Larry Mullen Band” το οποίο μετά την άφιξη του Bono έγινε “Feedback” και κινούνταν σε punk μονοπάτια. Το 1977 η μπάντα μετονομάζεται ”The Hype” και στη συνέχεια πήρε το τελικό όνομα ”U2”. Κατά καιρούς o Larry έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως επίσης έχει εμφανιστεί σε κάποιες ταινίες όπως Entropy(1999) & Man on the Train(2011).

 

   31 Οκτωβρίου το 1970  Στην κορυφή του US Billboard 200 βρίσκονται οι Led Zeppelin και το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους με τον τίτλο Led Zeppelin III. Είχε κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου από την Atlantic Records. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Immigrant Song”, “Since I’ve Been Loving You”, “Tangerine”, κ.α.

 

CLASSIC63 AREA OF ADVERTISING

 

 

   31 Οκτωβρίου το 1981  Στην πρώτη θέση του US Billboard 200, για έβδομη εβδομάδα, βρίσκεται το 16ο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος The Rolling Stones με τον τίτλο “Tattoo You”. Κυκλοφόρησε στις 24 Αυγούστου και γνώρισε εμπορική επιτυχία. Ξεχώρισαν τραγούδια όπως τα “Start Me Up“, “Waiting on a Friend“, “Neighbours”, κ.α. Θα παραμείνει στην κορυφή συνολικά εννέα εβδομάδες.

Διαβάστε και αυτό

ΟΙ ROLLING STONES Ο JAGGER ΚΑΙ H ANGIE

 

    31 Οκτωβρίου το 2005 οι Helloween επανέρχονται στα δισκογραφικά δρώμενα με μια από τις πιο δυνατές κυκλοφορίες τους για τη νέα χιλιετία, την κορυφαία τους ίσως επί εποχή Andi Deris, το Keeper of the Seven Keys: The Legacy. Σε αντίθεση με τον κανόνα που θέλει τις μπάντες που ανατρέχουν μετά από χρόνια στα μεγαλύτερα επιτεύγματά τους για να κάνουν μια συνέχεια, να πετυχαίνουν στην καλύτερη κάτι μέτριο, οι Γερμανοί κάνουν την ανατροπή. Μπορεί τα δύο “Keeper” να ήταν αυτά που συνέβαλαν τα μέγιστα στη διαμόρφωση του power metal, κάτι το οποίο εδώ δε θα μπορούσε σαφώς να συμβεί, το “Legacy’ όμως έχει όλα τα καλά συστατικά του power, με τους Helloween να αρνούνται να κάνουν το οτιδήποτε μπορεί να τους απομακρύνει από το είδος του οποίου χρήστηκαν πρωτοπόροι. Διανύοντας μια εξαιρετικά δημιουργική φάση, συνθέτουν σχεδόν 80 λεπτά ποιοτικής power metal, χωρίς καμία πρόθεση μίμησης ή αντιγραφής του στυλ των δύο πρώτων “Keeper”. Το “Keeper of the Seven Keys: The Legacy”, είναι ένα πραγματικά καλό άλμπουμ, ικανό να εκτιμηθεί δεόντως από τις παλιές καραβάνες οπαδών τους αλλά και να προσελκύσει το ενδιαφέρον νέων.

Δείτε και αυτό

Φωτογραφία της Ημέρας Οκτώβριος 2017

Η Ιστορία της Μουσικής 31 Οκτωβρίου

Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα,  παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους κοινοποιήστε το στα social media,  (Face Book- Twitter) κάντε εγγραφή στο newsletter μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

  Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής σκηνής 

Μάθετε πρώτοι τα νέα του KL Gallery Web Radio με την εγγραφή σας στο newsletter

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

CLASSIC63 AREA OF ADVERTISING

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ