Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κλειτοριδεκτομής
Παγκόσμια-Ημέρα-κατά-της-Κλειτοριδεκτομής

55ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Το άγριο έθιμο κρατάει μέχρι σήμερα ομήρους εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο και ουσιαστικά πρόκειται για τον ακρωτηριασμό της κλειτορίδας, ώστε οι γυναίκες να μην βιώνουν τον οργασμό.

Μάλιστα περίπου 6 κορίτσια ακρωτηριάζονται κάθε λεπτό της ημέρας που περνάει.

Η κλειτοριδεκτομή είναι ο ακρωτηριασμός των εξωτερικών γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Είναι μορφή «σεξουαλικού ευνουχισμού» για να υποδηλώσει την απόλυτη υποταγή στον μελλοντικό της σύζυγο.

Πρόκειται για έθιμο που απαντάται κυρίως στις μουσουλμανικές χώρες της Αφρικής, χωρίς να υπάρχει καμία αναφορά στο Κοράνι. Αναφορές για την κλειτοριδεκτομή υπάρχουν στους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς. Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι τον 5ο αιώνα π.Χ. οι Φοίνικες, οι Χετταίοι και οι Αιθίοπες πραγματοποιούσαν κλειτοριδεκτομή στα κορίτσια τους, ενώ ο Στράβων στους Ελληνιστικούς χρόνους την αποκαλεί «γυναικεία περιτομή».

Παγκόσμια-Ημέρα-κατά-της-ΚλειτοριδεκτομήςΣύμφωνα με στοιχεία του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, 150 εκατομμύρια γυναίκες στον πλανήτη έχουν υποστεί κλειτοριδεκτομή, ενώ κάθε χρόνο προστίθενται 2 εκατομμύρια.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κήρυξε την 6η Φεβρουαρίου «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κλειτοριδεκτομής», για να ευαισθητοποιήσει το διεθνές κοινό και ιδιαίτερα της Αφρικανούς για τη βάρβαρη αυτή πρακτική, που προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία της γυναίκας.

Ήδη, σχεδόν όλες οι χώρες της Αφρικής έχουν ποινικοποιήσει την κλειτοριδεκτομή.

Παγκόσμια-Ημέρα-κατά-της-Κλειτοριδεκτομής

 

Ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων χωρίζεται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO):

 

Τύπος 1: Μερική ή ολική απομάκρυνση της κλειτορίδας

Τύπος 2:Μερική ή ολική απομάκρυνση της κλειτορίδας και των μικρών χειλιών

Τύπος 3: Αγκτηριασμός: Το στένεμα του κολπικού ανοίγματος μέσω της δημιουργίας μίας επικαλυπτικής σφράγισης. Η σφράγιση σχηματίζεται με το κόψιμο και την επανατοποθέτηση των μικρών χειλιών ή των μεγάλων χειλιών, μερικές φορές μέσω ραφής ή με ή χωρίς αφαίρεση της κλειτορίδας (κλειτοριδεκτομή).

Παγκόσμια-Ημέρα-κατά-της-Κλειτοριδεκτομής

To ακόμη πιο εγκληματικό είναι ότι πραγματοποιείται χωρίς αναισθησία ώστε το κακό να μην επιστρέψει!

 

 

 

 

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κλειτοριδεκτομής

Σας παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους . Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΠΠΑΣ Φωτογραφία, Σκηνοθεσία, Παραγωγή Οπτικοακουστικών Παρουσιάσεων ΗΧΟΡΑΜΑΤΑ, Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Ιδιοκτήτης της classic63. Διοργάνωση Εκδηλώσεων, Φεστιβάλ, Εκθέσεων Φωτογραφίας - Ζωγραφικής - κλπ κλπ. H classic63 Vassilis Lappas αναλαμβάνει την διαχείριση τoυ ιστοτόπου σας με την παρακολούθηση, ενημέρωση, εμπλουτισμό και διαμόρφωση των ηλεκτρονικών σας σελίδων με τα άρθρα σας, των φωτογραφιών σας, με την δημιουργία διαφημιστικών slide shows (Banners), συλλογών φωτογραφιών και e-shop σε περιβάλλον Word Prees με χαμηλό κόστος. Για άμεση επικοινωνία : vassilislappas@classic63.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here