Σαν Σήμερα 07 Ιανουαρίου san simera
Σαν Σήμερα 07 Ιανουαρίου san simera
Ένα Ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο ανασύροντας αρίφνητους θησαυρούς μέσα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας με τα σημαντικότερα γεγονότα από το χώρο της Μουσικής και της Τέχνης
Χορηγός στην καθημερινή σας ενημέρωση το Εστιατόριο στο Μονοδένδρι Ζαγορίου
Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΙΚΙΤΣΑΣ από το 1958 τηλ 2653071340
Ελληνικός Κινηματογράφος
07 Ιανουαρίου 2016 Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών μία σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, που διακρίθηκε για τις ερμηνείες της, κυρίως σε ρόλους της αρχαίας τραγωδίας η Άννα Συνοδινού. Γεννήθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας, και Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (1947-1949). Πρωτοεμφανίστηκε το 1948 στο έργο του Εντμόν Ροστάν «Σιρανό ντε Μπερζεράκ»,κατόπιν συνεργάστηκε με τον Ντίνο Ηλιόπουλο, και τον Μίμη Φωτόπουλο. Το 1965 ίδρυσε τον θίασο «Ελληνική Σκηνή» και αναζητώντας θεατρική στέγη εκμίσθωσε το παλαιό λατομείο του Λυκαβηττού και δημιούργησε το πασίγνωστο Θέατρο σε σχέδια του αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου.
Με την επιβολή της δικτατορίας το 1967, διέκοψε τη θεατρική της δραστηριότητα. Η Χούντα ανακάλεσε την άδεια χρήσης του Θεάτρου του Λυκαβηττού και της αφαίρεσε το διαβατήριό της, Το 1972 επανήλθε στο θέατρο. Εμφανίστηκε στο ρόλο της Ηλέκτρας στο Ηρώδειο και λίγο αργότερα ανασυγκρότησε την «Ελληνική Σκηνή», στην οποία συνεργάστηκε με τον Θάνο Κωτσόπουλο. Μετά την πτώση της δικτατορίας αφοσιώθηκε στην πολιτική. Εξελέγη βουλευτής Αθηνών με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (1974, 1977, 1981, 1985, 1989) και διετέλεσε υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή (1977-1980). Τον Μάρτιο του 1990 παραιτήθηκε του βουλευτικού της αξιώματος Τον ίδιο χρόνο επανήλθε στη θεατρική δραστηριότητα.
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Το βαπόρι από την Περσία
Σαν σήμερα 07 Ιανουαρίου 1977 το Τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη, βασίζεται σε πραγματικό περιστατικό. Είναι η τελευταία μεγάλη επιτυχία του σπουδαίου τραγουδοποιού του ρεμπέτικου.
Το βαπόρι από την Περσία
Μουσική-Στίχοι: Βασίλης Τσιτσάνης
Το βαπόρι απ’ την Περσία
πιάστηκε στην Κορινθία
Τόννοι έντεκα γεμάτο
με χασίσι μυρωδάτο
Τώρα κλαίν’ όλα τ’ αλάνια
που θα μείνουνε χαρμάνια
07 Ιανουαρίου 1966 Ο Μίκης Θεοδωράκης ανακοινώνει σε συνέντευξη Τύπου ότι άρχισε να μελοποιεί εννέα ποιήματα από τη «Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου, με αφορμή τα επεισοδιακά γεγονότα του Πειραιά της 6ης Ιανουαρίου.
Η Ιστορία της Μουσικής στο κόσμο…
Η μουσική δίνει ψυχή στο σύμπαν και φτερά στο νου για να πετάξεις και με την φαντασία σου να ζήσεις σε κόσμους μαγικούς (Πλάτων)
07 Ιανουαρίου το 1978 Οι και το άλμπουμ τους με τίτλο “Rumours” βρίσκεται στη θέση Νο1 του Billboard 200. Παρέμειναν συνολικά στην κορυφή για 31 εβδομάδες. Είναι το δωδέκατο από τα δέκα οκτώ στούντιο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα το συγκρότημα. Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 1976 και το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου του 1977.
Το άλμπουμ έγινε πλατινένιο στις Η.Π.Α. και τη Μεγάλη Βρετανία μέσα σε λίγους μήνες. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Dreams”, “Don’t Stop” κ.α. Το Φεβρουάριο του 1978 στην 20η τελετή απονομής των Grammy Awards κέρδισε το βραβείο “Album of the Year”. Πρόσφατα χαρακτηρίστηκε από την Recording Industry Association of America ως το δέκατο best-selling LP στην ιστορία της Αμερικανικής δισκογραφίας.
Fleetwood Mac – Dreams
Όνειρα
THE HISTORY OF MUSIC
7 Ιανουαρίου 2018 έφυγε από τη Ζωή η Γαλλίδα ερμηνεύτρια France Gall σε ηλικία 70 ετών στο Παρίσι, (1947 – 2018). Η France Gall γεννήθηκε 09 Οκτωβρίου 1947 στο Παρίσι, από μουσική οικογένεια, ο πατέρας της Ρόμπερτ Γκαλ, τραγουδιστής της λυρικής σκηνής, έγραφε τραγούδια για την Εντίθ Πιάφ, η μητέρα της Σεσίλ Μπερτιέ ήταν τραγουδίστρια και κόρη του Πωλ Μπερτιέ. Η France Gall έγινε ευρέως γνωστή στο γαλλικό κοινό σε ηλικία μόλις 16 ετών όταν κυκλοφόρησε το single «Don’t Be So Stupid», το οποίο πούλησε 200.000 αντίτυπα. Το 1965 στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον κέρδισε την πρώτη θέση για το Λουξεμβούργο με το τραγούδι «Poupée de cire, poupée de son», με αποτέλεσμα να γίνει γνωστή διεθνώς και να έχει μια επιτυχημένη καριέρα.
7 Ιανουαρίου το 1994 Οι Oasis ξεκινούν τις ηχογραφήσεις για το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο “Definitely Maybe”, στο Monnow Valley Studio του Monmouth της Ουαλίας. Παραγωγός του άλμπουμ είναι ο Dave Batchelor, τον οποίο ο Noel Gallagher γνώριζε από την εποχή που δούλευε σαν συνοδός συναυλιών των Inspiral Carpets.
Διάβασε και αυτό…..
Σαν Σήμερα 07 Ιανουαρίου san simera
Ένα Ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο ανασύροντας αρίφνητους θησαυρούς μέσα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας με τα σημαντικότερα γεγονότα από το χώρο της Μουσικής και της Τέχνης
Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα, παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους σας. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.
Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή αδείας μας.