CLASSIC63 AREA OF ADVERTISING

Σαν Σήμερα 11 Νοεμβρίου san simera

Σαν Σήμερα 11 Νοεμβρίου san simera
Ένα Ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο ανασύροντας αρίφνητους θησαυρούς μέσα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας με τα σημαντικότερα γεγονότα από το χώρο της Μουσικής και της Τέχνης

 

Χορηγός στην καθημερινή σας ενημέρωση το Εστιατόριο στο Μονοδένδρι Ζαγορίου

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΙΚΙΤΣΑΣ από  το 1958 τηλ 2653071340

 

Ελληνική Λογοτεχνία

Γιάννης Ρίτσος-Ελληνική Λογοτεχνία και Ποίηση-012   11 Νοεμβρίου 1990 έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος και πολυγραφότατος  Έλληνας ποιητής  με διεθνή φήμη και ακτινοβολία, ο Γιάννης Ρίτσος (1 Μαΐου 1909 – 11 Νοεμβρίου 1990)  Ο «Επιτάφιος», η «Ρωμιοσύνη» και η «Σονάτα υπό το Σεληνόφως» είναι τρία από τα πιο γνωστά έργα του. Το 1975 προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ο Γιάννης Ρίτσος γεννήθηκε στη Μονεμβασιά την πρωτομαγιά του 1909.  Το 1924 δημοσίευσε τα πρώτα του ποιήματα στο περιοδικό «Διάπλαση των Παίδων» με το ψευδώνυμο «Ιδανικόν Όραμα», ενώ παράλληλα έγραψε κάποια ποιήματά του που δημοσιεύτηκαν στο φιλολογικό παράρτημα της Εγκυκλοπαίδειας «Πυρσός».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε και αυτό...

Μόνη Εμβάσια Μονεμβάσια

Η Ιστορία της Μουσικής

CLASSIC63 AREA OF ADVERTISING

      11 Νοεμβρίου το 1927 Ο Αμερικανός jazz/blues πιανίστας και τραγουδιστής Mose Allison (Mose John Allison, Jr.) γεννήθηκε στο Τιπο του Μισισίπι. Υπήρξε επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες, όπως Jimi Hendrix, The Rolling Stones, Tom Waits, The Yardbirds, John Mayall, J.J. Cale, The Who κ.α. Τραγούδια του διασκευάστηκαν από καλλιτέχνες όπως The Clash (“Look Here”), Elvis Costello (“Everybody’s Cryin’ Mercy”), ενώ ο Van Morrison κυκλοφόρησε ένα ολόκληρο άλμπουμ με τραγούδια του με τίτλο “Tell Me Something: The Songs of Mose Allison”.

Διαβάστε και αυτό...

JJ CALE….AFTER MIDNIGHT

    11 Νοεμβρίου  το 1972 Ο Αμερικανός  μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των The Allman Brothers Band, Berry Oakley (Raymond Berry Oakley III 1948-1972) απεβίωσε  σε ηλικία 24 ετών όταν η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με λεωφορείο στο Μαίηκον της Τζόρτζια, Το ατύχημα συνέβη μόλις τρία τετράγωνα από όπου ο Duane Allman είχε το θανατηφόρο μοτοσικλετιστικό του ατύχημα το προηγούμενο έτος.  Μετά  το ατύχημα ο Oakley είπε ότι ήταν εντάξει και αρνήθηκε την ιατρική περίθαλψη και επέστρεψε  στο σπίτι του. Τρεις ώρες αργότερα, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο νοσοκομείο  και πέθανε από εγκεφαλικό πρήξιμο που προκλήθηκε από κάταγμα κρανίου. Οι παρευρισκόμενοι γιατροί δήλωσαν ότι ακόμα και αν ο Oakley είχε πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο, δεν θα μπορούσε να σωθεί.  Συμπτωματικά, τόσο ο Allman όσο και ο Oakley πέθαναν στην ίδια ηλικία, και οι δύο ήταν 24 χρονών.

 

   11 Νοεμβρίου  το 1969 Ο τραγουδιστής των The Doors, Jim Morrison συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο του Φοίνιξ της Αριζόνα. Μεθυσμένος, δημιούργησε προβλήματα την ώρα της πτήσης, φωνάζοντας και παρενοχλώντας μια αεροσυνοδό. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

 

 

    11 Νοεμβρίου  το 1989 Το «When I See You Smile» των Bad English ανεβαίνει στο Νο 1 των Η.Π.Α. και Το «All Around The World» της Lisa Stansfield ανεβαίνει στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Διαβάστε και αυτό...


Κουκλιοί να βουλιάζεις στην ομορφιά του

 

Η Ιστορία της Μουσικής 11 Νοεμβρίου

Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα,  παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους σας. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

  

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

CLASSIC63 AREA OF ADVERTISING