CLASSIC63 AREA OF ADVERTISING

Σαν Σήμερα 18 Νοεμβρίου san simera

Σαν Σήμερα 18 Νοεμβρίου san simera
Ένα Ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο ανασύροντας αρίφνητους θησαυρούς μέσα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας με τα σημαντικότερα γεγονότα από το χώρο της Μουσικής και της Τέχνης

Χορηγός στην καθημερινή σας ενημέρωση το Εστιατόριο στο Μονοδένδρι Ζαγορίου

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΙΚΙΤΣΑΣ από  το 1958 τηλ 2653071340

 

 

Σαν Σήμερα η Ιστορία της Μουσικής

Σαν σήμερα 18 Νοεμβρίου-Danny Whitten-01    18 Νοεμβρίου το 1972 Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός Danny Whitten (Daniel Ray Whitten 1943-1972) απεβίωσε σε ηλικία 29 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Είναι δημοφιλής για την συνεργασία του με τον Neil Young και το συγκρότημα Crazy Horse. Ένα από τα δημοφιλή τραγούδια του είναι το “I Don’t Want To Talk About It”, το οποίο τραγουδήθηκε χρόνια αργότερα από καλλιτέχνες όπως οι Rod Stewart και Everything but the Girl.

 

   18 Νοεμβρίου το 1909  Ο Αμερικανός τραγουδοποιός και στιχουργός Johnny Mercer (John Herndon Mercer 1909-1976) γεννήθηκε στη Σαβάνα της Τζόρτζια. Κέρδισε τέσσερα από τα δεκαεννέα βραβεία Όσκαρ “Best Original Song” για τα οποία είχε προταθεί, για τους στίχους του σε τραγούδια ταινιών όπως τα “On the Atchison, Topeka and the Santa Fe” (“The Harvey Girls” 1946), “Moon River” (“Breakfast at Tiffany’s” 1961) κ.α. Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της Capitol Records. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Bing Crosby, Louis Armstrong, Benny Goodman, Count Basie κ.α.

   18 Νοεμβρίου το 1993 Στα στούντιο της Sony στη Νέα Υόρκη οι Nirvana ηχογραφούν την παράσταση που αργότερα θα κυκλοφορήσει σαν “MTV Unplugged in New York”. Θα κυκλοφορήσει την πρώτη Νοεμβρίου του 1994 και θα είναι η πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος μετά τον θάνατο του τραγουδιστή Kurt Cobain τον Απρίλιο. Θα χαρίσει στο συγκρότημα το βραβείο Grammy “Best Alternative Music Album”. Η παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD το 2007. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “About a Girl”, “Come as You Are”, “The Man Who Sold the World” (David Bowie) κ.α.

περισσότερα….

CLASSIC63 AREA OF ADVERTISING

 

metallica-classic63.com-a2    18 Νοεμβρίου  το 1997 Οι Metallica κυκλοφορούν το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “ReLoad”. Είναι το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος με μπασίστα τον Jason Newsted. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Fuel”, “The Memory Remains”, “The Unforgiven II”, “Better than You” κ.α.

περισσότερα…

     18 Νοεμβρίου  το 2002 Μια μπάντα συνώνυμο της εξέλιξης και της συνέπειας, έρχεται  μέσα από το τέταρτο άλμπουμ της να κερδίσει τους πάντες. Οι Amon Amarth κυκλοφορούν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ τους, το Versus the World και συνεχίζουν με αξιώσεις την πορεία τους στο στερέωμα της metal.  Δύσκολα κάποιος μπορεί να μείνει ασυγκίνητος, από τις εννιά αξιοπρεπείς, επικές, δυνατές συνθέσεις του “Versus the world”. Μέσα από αυτό το αριστούργημα υψηλής ποιότητας, οι Amon Amarth κάνουν ένα ακόμη θρίαμβο, βάζουν τη σφραγίδα τους στη death metal σκηνή με τον δικό τους ξεχωριστό ήχο…

 

17 Νοεμβρίου                                                   19 Νοεμβρίου

Διάβασε και αυτό ....


Κουκλιοί να βουλιάζεις στην ομορφιά του

 

 

18 Νοεμβρίου Σαν Σήμερα

Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα,  παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους σας. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

  

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

CLASSIC63 AREA OF ADVERTISING