Σαν Σήμερα 18 Φεβρουαρίου san simera
Σαν Σήμερα 18 Φεβρουαρίου san simera
Ένα Ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο ανασύροντας αρίφνητους θησαυρούς μέσα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας με τα σημαντικότερα γεγονότα από το χώρο της Μουσικής και της Τέχνης
Χορηγός στην καθημερινή σας ενημέρωση το Εστιατόριο στο Μονοδένδρι Ζαγορίου
Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΙΚΙΤΣΑΣ από αν το 1958 τηλ 2653071340
Ελληνική Ποίηση και Λογοτεχνία…
Σαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου 1883 γεννήθηκε ο Νίκος Καζαντζάκης, Μυθιστοριογράφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος, φιλόσοφος και πολιτικός. Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της νεοελληνικής λογοτεχνίας, με τεράστιο σε όγκο, αλλά και σε ευρύτητα έργο. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, το οποίο εκείνη την εποχή αποτελούσε ακόμα μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Κέρδισε παγκόσμια φήμη μεταθανάτια από τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη τού μυθιστορήματός του «Ο βίος και η πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» από τον Μιχάλη Κακογιάννη το 1964. Ο Νίκος Καζαντζάκης είναι ο πιο μεταφρασμένος σύγχρονος Έλληνας συγγραφέας.
Ελληνική Λογοτεχνία…
Η Ιστορία της Μουσικής στον Κόσμο…
18 Φεβρουαρίου το 1947 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και παραγωγός Dennis DeYoung γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλινόις. Είναι ιδρυτικό μέλος του Αμερικάνικου rock συγκροτήματος Styx από το 1970 έως το 1999. Έγραψε μία από τις επιτυχίες του συγκροτήματος, το τραγούδι “Lady”.
18 Φεβρουαρίου το 1933 Η καλλιτέχνης και ακτιβίστρια Yoko Ono γεννήθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Είναι περισσότερο γνωστή για τον γάμο της με τον John Lennon, τον οποίο γνώρισε σε μια έκθεση ζωγραφικής στην Indica Gallery του Λονδίνου το 1966. Σαν μουσικός, πριν γνωρίσει τον Lennon, συνεργάστηκε με διάφορους καλλιτέχνες της jazz όπως οι John Cage και Ornette Coleman. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει είκοσι επτά άλμπουμ, έξι από αυτά σε συνεργασία με το “σκαθάρι”. Έχει γράψει δέκα βιβλία και έχει λάβει μέρος ως ηθοποιός σε είκοσι τέσσερις ταινίες.
18 Φεβρουαρίου το 1968 Μετά από ένα διάστημα αβεβαιότητας, ο κιθαρίστας Dave Gilmour ενσωματώνεται στους Pink Floyd ως πέμπτο μέλος. Θα αντικαταστήσει το ιδρυτικό μέλος, κιθαρίστα, τραγουδοποιό και τραγουδιστή Syd Barrett. Η συνεχής χρήση ψυχεδελικών ουσιών από τον Barrett καθιστούν αδύνατη την συμμετοχή του με το συγκρότημα. Λίγες ημέρες αργότερα το πρώην μέλος των Pink Floyd θα εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική.
Pink Floyd-Dark Side of the Moon
18 Φεβρουαρίου το 1974 Οι KISS κυκλοφορούν το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο “KISS” σε λιγότερο από ένα χρόνο από την δημιουργία τους. Ηχογραφήθηκε στα Bell Sound Studios της Νέας Υόρκης. Το άλμπουμ δεν “έβγαλε” κάποια επιτυχία και χαρακτηρίστηκε χρυσό τρία χρονιά αργότερα το 1977.
18 Φεβρουαρίου το 1987 Οι Bon Jovi και το τραγούδι τους “Livin’ On A Prayer” βρίσκονται στο Νο1 του Billboard Hot 100. Γράφτηκε από τους Jon Bon Jovi και Richie Sambora σε συνεργασία με τον Desmond Child. Το Σεπτέμβριο του 1987 θα κερδίσει το MTV Video Music Award “Best Stage Performance”. Αρχικά το τραγούδι δεν άρεσε στον Bon Jovi, τον έπεισε όμως ο Sambora πως αξίζει τον κόπο να το ξανά δουλέψουν. Είναι το δεύτερο single του τρίτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο “Slippery When Wet” το οποίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1986. Είναι το πιο πετυχημένο άλμπουμ του συγκροτήματος, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα.
…17 Φεβρουαρίου 19 Φεβρουαρίου…
Η Ιστορία της Μουσικής στο Κόσμο…
Σας προτείνουμε…
Σαν Σήμερα 18 Φεβρουαρίου san simera
Ένα Ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο ανασύροντας αρίφνητους θησαυρούς μέσα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας με τα σημαντικότερα γεγονότα από το χώρο της Μουσικής και της Τέχνης
Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα, παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.
Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή αδείας μας.