CLASSIC63 AREA OF ADVERTISING

Σαν Σήμερα 23 Μαρτίου san simera

Σαν Σήμερα 23 Μαρτίου san simera
Ένα Ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο ανασύροντας αρίφνητους θησαυρούς μέσα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας με τα σημαντικότερα γεγονότα από το χώρο της Μουσικής και της Τέχνης 

Χορηγός στην καθημερινή σας ενημέρωση το Εστιατόριο στο Μονοδένδρι Ζαγορίου

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΙΚΙΤΣΑΣ από αν το 1958 τηλ 2653071340

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

 Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας

Ελληνική Ιστορία…

   23 Μαρτίου 1821 Οι Έλληνες επαναστάτες καταλαμβάνουν την Καλαμάτα. Την ίδια μέρα η Μεσσηνιακή Σύγκλητος εκδίδει την «προειδοποίηση εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς», με την οποία γνωστοποιεί τον ξεσηκωμό του γένους των Ελλήνων.

περισσότερα…

Ελληνική Ιστορία…

 

Ελληνικός Κινηματογράφος….

23 Μαρτίου 1934 γεννήθηκε στον Πειραιά η Κάκια Αναλυτή (23 Μαρτίου 1934 – 1 Ιουνίου 2002) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, όπου δίδασκε ο Δημήτρης Ροντήρης, και το 1955 έκανε το ντεμπούτο της στο θεατρικό σανίδι με τον θίασο του Διονύση Παγουλάτου, στο «Φιόρε του λεβάντε»

Κάκια Αναλυτή-Ελληνικός Κινηματογράφος

Ελληνικός Κινηματογράφος…

    H Ιστορία της μουσικής στον Κόσμο…

Σαν σήμερα 23 Μαρτίου-Damon Albarn   23 Μαρτίου το 1968 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιούς και ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων Blur και Gorillaz, Damon Albarn γεννήθηκε στο Whitechapel του Λονδίνου. Το 1989 δημιούργησε τους Blur παρέα με τους Graham Coxon, Alex James και Dave Rowntree. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της Βρετανικής σκηνής,το οποίο βοήθησε να γίνει δημοφιλής σε ολόκληρο τον πλανήτη η μουσική σκηνή του Manchester. Μαζί τους έχει κερδίσει συνολικά 12 βραβεία, μεταξύ αυτών ένα Brit Award, τέσσερα Q Awards και τρία NME Awards. Δημοφιλή τραγούδια τους τα “Girls & Boys”, “End of a Century”, “Country House”, “Coffee & TV” κ.α. Το 1998 δημιούργησε τους Gorillaz, με τους οποίους κέρδισε πέντε βραβεία Grammy για το δεύτερο άλμπουμ τους “Demon Days” (“Feel Good Inc.”, “Dare”).

 

 

Σαν σήμερα 23 Μαρτίου-REO Speedwagon Wheels Are Turnin   23 Μαρτίου το 1985 Στο No 1 του Billboard Hot 100 (singles) βρίσκονται οι REO Speedwagon και το τραγούδι τους “Can t Fight This Feeling” από το άλμπουμ “Wheels Are Turnin'”. Την ίδια στιγμή, στο No 1 του Billboard 200 (albums) βρίσκεται ο John Fogerty και το άλμπουμ “Centerfield”. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Phil Collins με το άλμπουμ “No Jacket Required” ενώ στη τρίτη θέση βρίσκεται ο Bruce Springsteen και το άλμπουμ “Born In The U.S.A.”.

REO Speedwagon: Can t Fight This Feeling
Δεν μπορώ να παλέψω αυτό το συναίσθημα
Δεν μπορώ να παλέψω αυτό το συναίσθημα παραπάνω
Και ακόμη φοβάμαι να το δείξω
Ότι ξεκίνησε ως φιλία έχει δυναμώσει
Μόνο εύχομαι να είχα τη δύναμη να το δείξω
Και ακόμη όταν περιπλανιέμαι σε κρατάω στο μυαλό μου
Είσαι ένα κερί στο παράθυρο σε μία κρύα, σκοτεινή νύχτα το χειμώνα
Και έρχομαι πιο κοντά από όσο πίστευα πως θα μπορούσα ποτέ
Και δεν μπορώ να παλέψω πια αυτό το συναίσθημα
Ξέχασα για ποιο πράγμα είχα ξεκινήσει να παλεύω
Είναι καιρός να φέρω το πλοίο στην ακτή
Και να πετάξω τα κουπιά
Μωρό μου, δεν μπορώ να παλέψω πια αυτό το συναίσθημα
Η ζωή μου έχει γίνει τόσο άνω-κάτω από τότε που σε είδα
Έτρεχα τριγύρω σε κύκλους στο μυαλό μου
Γιατί με πηγαίνεις σε μέρη που μόνος μου ποτέ δε θα είχα βρει
Και ακόμη όταν περιπλανιέμαι σε κρατάω στο μυαλό μου
Είσαι ένα κερί στο παράθυρο σε μία κρύα, σκοτεινή νύχτα το χειμώνα
Και έρχομαι πιο κοντά από όσο πίστευα πως θα μπορούσα ποτέ
Και δεν μπορώ να παλέψω πια αυτό το συναίσθημα
Ξέχασα για ποιο πράγμα είχα ξεκινήσει να παλεύω
Είναι καιρός να φέρω το πλοίο στην ακτή
Και να πετάξω τα κουπιά μια για πάντα
Και δεν μπορώ να παλέψω πια αυτό το συναίσθημα
Ξέχασα για ποιο πράγμα είχα ξεκινήσει να παλεύω
Ακόμη και αν είχα να συρθώ πάνω στο πάτωμα
Και να έρθω στην πόρτα σου
Μωρό μου, δεν μπορώ να παλέψω πια αυτό το συναίσθημα

Σαν Σήμερα 23 Φεβρουαρίου-Louisiana Red  23 Μαρτίου το 1932 Ο θρυλικός Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής της Blues(Iverson Minter) γεννήθηκε στο Bessemer της Alabama. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι John Lee Hooker, Eric Burdon, Albert King κ.α. Από το 1950 μέχρι σήμερα, έχει ηχογραφήσει συνολικά πενήντα άλμπουμ. Το 1994 μαζί με τον Στέλιο Βαμβακάρη ηχογράφησαν το άλμπουμ “Blues Meets Rembetika”.

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου-Elvis Presley-03    23 Μαρτίου το 1956 Ο Elvis Presley κυκλοφορεί το πρώτο του στούντιο άλμπουμ, το οποίο φέρει σαν τίτλο το όνομα του. Οι ηχογραφήσεις είχαν ξεκινήσει στις 10 και 11 Ιανουαρίου, στα στούντιο της RCA στο Nashville των ΗΠΑ. Κατέκτησε την κορυφή του Billboard όπου και παρέμεινε για δέκα εβδομάδες. Το άλμπουμ έχει δύο πρωτιές. Είναι το πρώτο Rock n’ Roll άλμπουμ που έφτασε στην κορυφή των Αμερικάνικών charts και ξεπέρασε σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

  23 Μαρτίου το 1988 Ο Mick Jagger πραγματοποιεί την πρώτη του σόλο εμφάνιση στην Ιαπωνία, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του για το άλμπουμ “Primitive Cool”.

 


…22 Μαρτίου                                                    24 Μαρτίου…

Η Ιστορία της Μουσικής στο Κόσμο…

Σας προτείνουμε…

Σαν Σήμερα 23 Μαρτίου san simera
Ένα Ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο ανασύροντας αρίφνητους θησαυρούς μέσα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας με τα σημαντικότερα γεγονότα από το χώρο της Μουσικής και της Τέχνης 

Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα,  παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.


Για άμεση επικοινωνία μαζί μας


    CLASSIC63 AREA OF ADVERTISING

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ