Σαν Σήμερα 27 Νοεμβρίου san simera
Σαν Σήμερα 27 Νοεμβρίου san simera
Ένα Ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο ανασύροντας αρίφνητους θησαυρούς μέσα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας με τα σημαντικότερα γεγονότα από το χώρο της Μουσικής και της Τέχνης
Χορηγός στην καθημερινή σας ενημέρωση το Εστιατόριο στο Μονοδένδρι Ζαγορίου
Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΙΚΙΤΣΑΣ από το 1958 τηλ 2653071340
Ελληνικός Κινηματογράφος
27 Νοεμβρίου 1928 Γεννήθηκε ένας Έλληνας ηθοποιός, που διακρίθηκε στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη ενώ από νωρίς καθιερώθηκε σε ρόλους ζεν πρεμιέ ο Αλέκος Αλεξανδράκης (27 Νοεμβρίου 1928 – 08 Νοεμβρίου 2005). Με τη νεορεαλιστική ταινία Συνοικία το όνειρο (1961) κέρδισε βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Αγαπημένο του άθλημα ήταν η ξιφασκία και στα 15 του έγινε μέλος της εθνικής ομάδας. Ένα χρόνο αργότερα μπήκε στη Σχολή Δοκίμων, θέλοντας να γίνει αξιωματικός του Ναυτικού. Μία παράσταση, όμως, του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνίστρια την Έλλη Λαμπέτη, του άλλαξε τη ζωή. Αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στο Βασιλικό Θέατρο και πέρασε πρώτος. Ο Δημήτρης Χορν ήταν τόσο σίγουρος για το ταλέντο του Αλέκου, που είχε στοιχηματίσει για την επιτυχία του. Τον καιρό εκείνο, η Κατερίνα (Ανδρεάδη) έψαχνε για έναν «ζεν πρεμιέ», για το έργο «Φθινοπωρινή Παλίρροια». Ο νεαρός ηθοποιός την επισκέφτηκε με λουλούδια στο σπίτι της μαζί με την Άννα Συνοδινού και πήρε το ρόλο. Έκανε τα πρώτα του βήματα στο θεατρικό σανίδι στις 9 Ιουλίου 1949. Εντύπωση έκανε και στον Φιλοποίμηνα Φίνο, ο οποίος του πρότεινε να παίξει στον κινηματογράφο. Έφυγε από τη ζωή στις 08 Νοεμβρίου μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.
Διαβάστε και αυτό…
Η Ιστορία της Μουσικής στον Κόσμο
27 Νοεμβρίου το 1942 Γεννήθηκε στο Seattle της Washington, ίσως ο μεγαλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών, ο Jimi Hendrix (Johnny Allen Hendricks 1942-1970). Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1991 ενώ το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Lifetime Achievement για την συνολική του προσφορά στην μουσική.
Η μουσική του επηρεάστηκε από μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι B.B. King, Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Albert King αλλά προσθέτοντας Funk, Jazz και World στοιχεία διαμόρφωσε ένα δικό του μοναδικό στυλ. Το 2003 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, “The 100 Greatest Guitarists of All Time”, βρέθηκε επάξια στην πρώτη θέση. Θεωρείται πως ανέβασε την Blues μουσική ένα επίπεδο πάνω ενώ βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για την Hard Rock και Heavy Metal. Σε ψηφοφορία για τα καλύτερα καθαριστικά σόλο όλων των εποχών του περιοδικού Guitar World, έξι από τα σόλο του βρέθηκαν στην τελική λίστα και αφορούσαν τραγούδια όπως τα “All Along the Watchtower” (Νο5), “Little Wing” (Νο18), “Purple Haze” (Νο70), κ.α.
https://classic63.com/jimi-hendrix-τζίμι-χέντριξ
27 Νοεμβρίου το 1952 Γεννήθηκε ο Daryl Stuermer αμερικανικής καταγωγής, κιθαρίστας και μπασίστας των Genesis στις live εμφανίσεις τους και lead κιθαρίστας για τον Phil Collins στις περισσότερες περιοδείες και άλμπουμ του. Μεγάλωσε στο Milwaukee και έπιασε για πρώτη φορά την κιθάρα στα 11 χρόνια του. Οι επιρροές του περιλάμβαναν τα γνωστότερα ονόματα της δεκαετίας του ’60 και μετά επεκτάθηκαν σε κιθαρίστες όπως οι Jimi Hendrix και John McLaughlin.
Σπούδασε jazz κιθάρα και στα μέσα του ’70, έπαιζε στους Sweetbottom, μια τοπική μπάντα. Ακολούθησε μια οντισιόν, που οδήγησε στη συνεργασία του Stuermer με τον βιολιστή της jazz, Jean-Luc Ponty, σε τέσσερα άλμπουμ του οποίου συμμετείχε καθώς και στις περιοδείες του. Προς το τέλος του 1977, ενσωματώθηκε στους Genesis που τότε έψαχναν τον αντικαταστάτη του Steve Hackett. Για τα σχεδόν 20 χρόνια που ακολούθησαν, υπηρέτησε στο συγκρότημα από τη θέση του κιθαρίστα στις περιοδείες τους, αλλά σε καμία στούντιο ηχογράφηση. Το 1982, ακολούθησε τον frontman τους, Phil Collins και συνεργάστηκαν για τη σόλο καριέρα του καλλιτέχνη. Ο Stuermer συμμετείχε επίσης στη σύνθεση αρκετών κομματιών των δίσκων του. Κατά τα άλλα, ο μουσικός έχει ηχογραφήσει οκτώ σόλο άλμπουμ.
27 Νοεμβρίου το 1967 Κυκλοφορεί στην Αμερική το άλμπουμ των The Beatles με τον τίτλο “Magical Mystery Tour“. Ηχογραφήθηκε το διάστημα από 24 Νοεμβρίου του 1966 έως τις 7 Νοεμβρίου του 1967, στα Abbey Road Studios και Olympic Studios του Λονδίνου. Η πρώτη πλευρά του άλμπουμ είναι το soundtrack της τηλεταινίας με το ίδιο όνομα που θα προβληθεί το Δεκέμβριο, η δεύτερη πλευρά περιέχει singles του συγκροτήματος που κυκλοφόρησαν μέσα στο 1967. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “The Fool on the Hill”, “I Am the Walrus”, “Strawberry Fields Forever”, “All You Need Is Love“, κ.α.
27 Νοεμβρίου το 1969 Οι The Rolling Stones δίνουν την πρώτη από τις δύο προγραμματισμένες συναυλίες τους στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Οι συναυλίες θα ηχογραφηθούν και θα είναι μέρος του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 1970, με το τίτλο “Get Yer Ya-Ya’s Out!”. Τις συναυλίες ανοίγουν οι Ike & Tina
Σαν Σήμερα 27 Νοεμβρίου san simera
Ένα Ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο ανασύροντας αρίφνητους θησαυρούς μέσα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας με τα σημαντικότερα γεγονότα από το χώρο της Μουσικής και της Τέχνης
Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα, παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους σας. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.
Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή αδείας μας.