Σαν Σήμερα 28 Μαρτίου san simera

Σαν Σήμερα 28 Μαρτίου san simera
Ένα Ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο ανασύροντας αρίφνητους θησαυρούς μέσα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας με τα σημαντικότερα γεγονότα από το χώρο της Μουσικής και της Τέχνης 

Η Πίτα της Κικίτσας Μονοδένδρι

Χορηγός στην καθημερινή σας ενημέρωση το Εστιατόριο στο Μονοδένδρι Ζαγορίου

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΙΚΙΤΣΑΣ από αν το 1958 τηλ 2653071340

Συντονιστείτε τώρα και απολαύστε 24 ώρες γεμάτες με μουσική και τραγούδια, από την Ελλάδα και τον Κόσμο…

 

Συντονιστείτε……

 

Σαν σήμερα 30 Μαρτίου-H Ώρα της Γης-Earth HourH «Ώρα της Γης» «Earth Hour»

Οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα για να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Η εκδήλωση διοργανώνεται τις πρώτες βραδινές ώρες μιας ημέρας στα τέλη του Μαρτίου. H «Ώρα της Γης» («Earth Hour») γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.

«Η φύση μετράει»!

Με πρωτοβουλία του WWF Ελλάς, η Ώρα της Γης θα εορταστεί στη χώρα μας για 12η συνεχή χρονιά. Είναι η ιδανική αφορμή για να θυμηθούμε ότι «Η φύση μετράει», καθώς από αυτήν προέρχονται όλα όσα χρειαζόμαστε για την επιβίωσή μας: ασφαλής τροφή, καθαρό νερό, καθαρός αέρας και πρώτες ύλες. Είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι η φύση είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος που έχουμε απέναντι στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

«Τo 2020 δεν είναι μια χρονιά σαν όλες τις άλλες. Είναι η χρονιά που η ανθρωπότητα καλείται να επιλέξει ποιο θα είναι το μέλλον της, καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες θα κληθούν να συνάψουν κομβικές συμφωνίες για την προστασία της βιοποικιλότητας και την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης. Την ίδια στιγμή που συνειδητοποιούμε πως το 60% της ζωής του πλανήτη έχει αφανιστεί τα τελευταία 50 χρόνια, οφείλουμε ως ενεργοί πολίτες να συνειδητοποιήσουμε πως η φύση μετράει, καθώς πολύ απλά, χωρίς φύση δεν μπορεί να υπάρχει ζωή. Η φετινή Ώρα της Γης, ας γίνει η αφορμή να ξαναθυμηθούμε όλοι τους λόγους για τους οποίους άνθρωπος και φύση είναι ένα», δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, γενικός διευθυντής του WWF Ελλάς.

      Η Ιστορία της μουσικής στον Κόσμο…

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου-Houses of the Holy-02    28 Μαρτίου το 1973 Οι Led Zeppelin κυκλοφορούν το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “Houses of the Holy”. Ηχογραφήθηκε σε διάφορα στούντιο σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 1972. Αν και στην αρχή τα ΜΜΕ το υποδέχτηκαν με σκεπτικισμό, σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του Βρετανικού rock συγκροτήματος. Στην Μεγάλη Βρετανία ανέβηκε μέχρι την πρώτη θέση των charts ενώ στην Αμερική έμεινε στο top40 του Billboard για 39 εβδομάδες. Μόνο στην Αμερική, οι πωλήσεις του ξεπερνούν τα έντεκα εκατομμύρια αντίτυπα. Σαν σήμερα 28 Μαρτίου-Houses of the Holy-01Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “The Song Remains the Same”, “D’yer Mak’er”, “No Quarter” κ.α. Το εξώφυλλο είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο του Arthur C. Clarke με τίτλο “Childhood’s End”. Το 2007 συμπεριλήφθηκε στην λίστα του Rock and Roll Hall of Fame “The Definitive 200: Top 200 Albums of All-Time”.

Led Zeppelin-Music and History-logo-a1Led Zeppelin “The Song Remains the Same”
Το Τραγούδι Παραμένει Το Ίδιο

 

Έβλεπα ένα όνειρο όλη νύχτα, τρελό όνειρο
Όλα αυτά που ήθελα να γνωρίσω
Όλα τα μέρη που θα ήθελα να επισκεφτώ
Άκου το τραγούδι μου, άνθρωποι δεν ακούτε τώρα;
Τραγουδήστε μαζί μου, δεν ξέρετε τι χάνετε αυτή τη στιγμή
Όποιο τραγουδάκι ξέρετε
Ό,τι είναι μικρό πρέπει να μεγαλώσει και να μεγαλώσει
Ηλιόφως της Καλιφόρνια
Γλυκιά βροχή της Καλκούτας
Αστραφτερή Χονολουλού
Και το τραγούδι παραμένει το ίδιο
Τραγουδήστε Χάρε Χάρε
Χορέψτε χούτσι κου
Τα φώτα της πόλης είναι τόσο λαμπερά
Καθώς γλιστράμε μέσα από τους δρόμους της


Σαν Σήμερα 28 Μαρτίου san simera 28 March

Led Zeppelin-Music and History

 

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου-We are the World-01    28 Μαρτίου το 1986 Περισσότεροι από έξι χιλιάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί στον πλανήτη παίζουν την ίδια στιγμή (10:15 a.m. EST) το τραγούδι “We are the World” του supergroup USA for Africa. Το τραγούδι είναι μια δημιουργία των Michael Jackson και Lionel Richie και με παραγωγούς τους Quincy Jones και Michael Omartian. Το single κυκλοφόρησε στις 7 Μαρτίου του 1985 με σκοπό να συγκεντρωθεί ανθρωπιστική βοήθεια για την Αφρικανική ήπειρο. Τα μέλη του supergroup με την ονομασία USA for Africa (United Support of Artists for Africa) είναι πάνω από σαράντα καλλιτέχνες μεταξύ αυτών οι Michael Jackson, Ray Charles, Bob Dylan, Bob Geldof, Cyndi Lauper, Willie Nelson, Lionel Richie, Smokey Robinson, Kenny Rogers, Diana Ross, Paul Simon, Bruce Springsteen, Tina Turner, Stevie Wonder κ.α.

“We are the World”

Έρχεται μια στιγμή που προσέχουμε μια συγκεκριμένη κραυγή
Όταν ο κόσμος οφείλει να ενωθεί σαν ένας
Υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν
Και είναι ώρα να προσφέρουμε μια χείρα βοηθείας για τη ζωή
Το πιο σπουδαίο δώρο από όλα
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να προσποιούμαστε μέρα με τη μέρα
Πως κάποιος, κάπου θα κάνει σύντομα την αλλαγή
Είμαστε όλοι μέρος της τεράστιας οικογένειας του Θεού
Και η αλήθεια, ξέρεις,
Αυτό που όλοι χρειαζόμαστε είναι η αγάπη
Είμαστε ο κόσμος, είμαστε τα παιδιά
Είμαστε αυτοί που θα δημιουργήσουμε μια φωτεινότερη μέρα
Οπότε ας αρχίσουμε να δίνουμε
Υπάρχει μια απόφαση να πάρουμε
Σώζουμε τις ίδιες τις ζωές μας
Είναι αλήθεια θα δημιουργήσουμε νια καλύτερη μέρα
Απλά εσύ και εγώ
Στείλε τους την καρδιά σου και θα ξέρουν πως κάποιος νοιάζεται
Και οι ζωές τους θα είναι πιο δυνατές και ελεύθερες
Όπως ο Θεός μας έδειξε μετατρέποντας την πέτρα σε ψωμί
Οπότε όλοι πρέπει να δώσουμε μια χείρα βοηθείας
Είμαστε ο κόσμος, είμαστε τα παιδιά
Είμαστε αυτοί που θα δημιουργήσουμε μια φωτεινότερη μέρα
Οπότε ας αρχίσουμε να δίνουμε
Υπάρχει μια απόφαση να πάρουμε
Σώζουμε τις ίδιες τις ζωές μας
Είναι αλήθεια θα δημιουργήσουμε νια καλύτερη μέρα
Απλά εσύ και εγώ
Όταν είσαι πεσμένος, φαίνεται πως δεν υπάρχει ελπίδα
Όμως αν απλά πιστέψεις πως δεν υπάρχει τρόπος να πέσουμε
Άσε μας να καταλάβουμε πως μια αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο
Όταν σταθούμε ενωμένοι σαν μια γροθιά
Είμαστε ο κόσμος, είμαστε τα παιδιά
Είμαστε αυτοί που θα δημιουργήσουμε μια φωτεινότερη μέρα
Οπότε ας αρχίσουμε να δίνουμε
Υπάρχει μια απόφαση να πάρουμε
Σώζουμε τις ίδιες τις ζωές μας
Είναι αλήθεια θα δημιουργήσουμε νια καλύτερη μέρα
Απλά εσύ και εγώ

 

 

 

Διάβασε και αυτό…..

Cesária Évora η ξυπόλητη ντίβα

 

    28 Μαρτίου το 1948 Ο Βρετανός πιανίστας John Evan (John Spencer Evans) γεννήθηκε στο Μπλάκπουλ της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Jethro Tull από την άνοιξη του 1970 έως και το καλοκαίρι του 1980. Συμμετείχε στις ηχογραφήσεις σε έντεκα συνολικά άλμπουμ του συγκροτήματος και στις συναυλίες φορούσε πάντα λευκό κουστούμι, κίτρινο μπλουζάκι και ροζ-κίτρινη γραβάτα. Άρχισε την καριέρα του σαν μουσικός με το συγκρότημα The Blades στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

  

 

   28 Μαρτίου το 1958 Ο θρυλικός Αμερικανός τραγουδοποιός και μουσικός της blues W.C. Handy (William Christopher Handy 1873-1958) απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης από βρογχική πνευμονία. Αποκαλείται και “πατέρας των blues” μιας και έδωσε στην blues την σύγχρονη μουσική της φόρμα. Γνωστές του δημιουργίες: “Memphis Blues” (1909), “St. Louis Blues” (1914), “Beale Street Blues” (1916) κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame το 1970 και το 1993 τιμήθηκε με το Grammy Trustees Award για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Το 1969 η κυβέρνηση των ΗΠΑ τύπωσε προς τιμήν του γραμματόσημο με τίτλο “Father of the Blues”.

 

 

     28 Μαρτίου το 1967 Ο Ιρλανδός τραγουδοποιός Van Morrison ηχογραφεί το τραγούδι “Brown Eyed Girl” στη Νέα Υόρκη. Ήταν το τραγούδι που άνοιξε ουσιαστικά την σόλο καριέρα του τραγουδοποιού, αφήνοντας πίσω του το συγκρότημα του, τους Them. Σύμφωνα με την RIAA (Recording Industry Association of America) είναι ένα από τα 500 πιο εμπορικά τραγούδια του 20ου αιώνα.

Σαν Σήμερα 28 Μαρτίου san simera 28 March

Διάβασε και αυτό…..

Μαγούλιανα- Η Αετοφωλιά του Μοριά

 

 


ΚΕΡΔΙΣΤΕ 10% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΓΕΥΜΑ

Η Πίτα της Κικίτσας Μονοδένδρι*Στείλτε μας SMS στο 6940874857 το όνομά σας πόσα άτομα και την ημερομηνία επίσκεψης στο εστιατόριο” Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΙΚΙΤΣΑΣ στο Μονοδένδρι Ζαγορίου” και θα λάβετε ένα Κωδικό (KL Gallery Web Radio 20101963) τον οποίο θα δώσετε στο κατάστημα πριν την παραγγελία σας για να κερδίσετε την έκπτωση το 10%

 

Σαν Σήμερα 28 Μαρτίου san simera
Ένα Ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο ανασύροντας αρίφνητους θησαυρούς μέσα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας με τα σημαντικότερα γεγονότα από το χώρο της Μουσικής και της Τέχνης 

Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα,  παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο newsletter μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

Μάθετε πρώτοι τα νέα του KL Gallery Web Radio με την εγγραφή σας στο newsletter

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Συντονιστείτε τώρα και απολαύστε 24 ώρες γεμάτες με μουσική και τραγούδια,

 

Συντονιστείτε……

Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα 27 Μαρτίου san simera
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα 29 Μαρτίου san simera
ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΠΠΑΣ Φωτογραφία, Σκηνοθεσία, Παραγωγή Οπτικοακουστικών Παρουσιάσεων ΗΧΟΡΑΜΑΤΑ, Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Ιδιοκτήτης της classic63. Διοργάνωση Εκδηλώσεων, Φεστιβάλ, Εκθέσεων Φωτογραφίας - Ζωγραφικής - κλπ κλπ. H classic63 Vassilis Lappas αναλαμβάνει την διαχείριση τoυ ιστοτόπου σας με την παρακολούθηση, ενημέρωση, εμπλουτισμό και διαμόρφωση των ηλεκτρονικών σας σελίδων με τα άρθρα σας, των φωτογραφιών σας, με την δημιουργία διαφημιστικών slide shows (Banners), συλλογών φωτογραφιών και e-shop σε περιβάλλον Word Prees με χαμηλό κόστος. Για άμεση επικοινωνία : vassilislappas@classic63.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here