CLASSIC63 AREA OF ADVERTISING

FLEETWOOD MAC – Go Your Own Way

 

FLEETWOOD MAC - Go Your Own Way-03

 

FLEETWOOD MAC – Go Your Own Way

Πάρε τον δικό σου δρόμο Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΜΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%97-%CE%A0%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%9A%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82.jpgΧορηγός στην καθημερινή σας ενημέρωση το Εστιατόριο στο Μονοδένδρι Ζαγορίου

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΙΚΙΤΣΑΣ από αν το 1958 τηλ 2653071340

FLEETWOOD MAC – Go Your Own Way

FLEETWOOD MAC - Go Your Own Way-02Το τραγούδι “Go your own way” Το απόλυτο POP τραγούδι των Fleetwood Mac. Κυκλοφόρησε το 1976 ως single για το επερχόμενο άλμπουμ, τους “Rumours”.

CLASSIC63 AREA OF ADVERTISING

Γράφτηκε από τον κιθαρίστα – τραγουδιστή του συγκροτήματος, και αναφέρεται στην σχέση και τον χωρισμό του με την τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Stevie Nicks.Το “Rumours” ήταν το πιο επιτυχημένο άλμπουμ του συγκροτήματος, με πωλήσεις άνω των 40 εκατομμυρίων παγκοσμίως και βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy ως άλμπουμ της χρονιάς.Ακούγοντας το κομμάτι, νοιώθεις το πάθος να βγαίνει από τον ρυθμό, να αναβλύζει μέσα από εκρηκτικά συναισθήματα, τα οποία έρχονται σαν αποτέλεσμα του τέλους μίας σχέσης.

FLEETWOOD MAC - Go Your Own WayΤα “ups and down” που δημιουργούνται στο μυαλό και την ψυχή του καλλιτέχνη εκείνη την στιγμή, μεταφέρονται οπτικοακουστικά στην συνείδηση μας και μας κάνει να συνειδητοποιούμε την πραγματική στενοχώρια της  διάλυσης μιας παθιασμένης σχέσης.

 

Όταν χωρίζεις με κάποιον που αγαπάς, εκείνες τις πρώτες ώρες…νοιώθεις τον κόσμο να γκρεμίζεται και ο πόνος μαζί με τον θυμό, πολλές φορές αντικαθιστούν την λογική σου…. Αυτό το τραγούδι συλλαμβάνει τέλεια αυτά τα συναισθήματα …πόνο και θυμό! -Go your own way- “Πήγαινε με τον το δικό σου τρόπο” Ο δημιουργός του κομματιού Lindsey Buckingham, έχει δηλώσει ότι συνήθως δεν γράφει πρώτα τους στίχους και μετά κάνει την σύνθεση, αλλά αρχικά δημιουργεί την μουσική και κατόπιν προσθέτει τους στίχους . Ο Lindsey παθιασμένος με το παίξιμο της κιθάρας, βγάζει τα συναισθήματά του μέσα από την μουσική του, και με την προσθήκη των στίχων, δημιουργεί μια λεπτή ισορροπία μεταξύ τους.

MAC - Go Your Own Way-011“Πήγαινε με τον δικό σoυ τρόπο” ….”τράβα τον δρόμο σου” Πρόκειται για απόλυτα γνήσιο, ένα αληθινό τραγούδι, με έντονα συναισθήματα της αγάπης και της οργής που προέρχονται μέσα από την καρδιά του συγκεκριμένου καλλιτέχνη.

Είναι ο καθρέφτης των συναισθημάτων που του είχαν δημιουργηθεί χωρίζοντας την σχέση του με το μέλος της μπάντας και ερωτικό σύντροφό του εκείνη την εποχή, την Stevie Nicks .

Η μουσική και οι στίχοι δείχνουν έναν άνθρωπο που μαστίζεται από θυμό, σύγχυση και δυσπιστία. Loving you Isn’t the right thing to do How can I ever change things That I feel “να σ` αγαπώ, δεν είναι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνω?, πώς μπορώ ποτέ να αλλάξω ότι αισθάνομαι.”

THE HISTORY OF MUSIC

 

Ο Lindsey προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι η αγάπη του για την Stevie δεν είναι καλό γι ‘αυτόν. Με τον τρόπο αυτό, θα νιώθει άνετα με τον χωρισμό παρόλο που στην καρδιά του, δεν το πιστεύει, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι αγαπά ακόμα.

If I could Maybe I’d give you my world How can I When you won’t take it from me «Αν μπορούσα, ίσως θα ήθελα να σου χαρίσω τον κόσμο μου. Πώς μπορώ να το κάνω όταν δεν θέλεις να τον πάρεις . Ο Lindsey θα έδινε τα πάντα στην Stevie – την καρδιά του, την ψυχή του και στην ουσία, ο«κόσμος» του – αν μόνο αυτή θέλει ,αυτή θα γίνει. Αλλά δεν το κάνει και ο ίδιος αναγνωρίζει αυτό. “Ίσως” είναι η λέξη κλειδί εδώ.

Ο Lindsey της προσφέρει τον κόσμο του,… αλλά όχι όλα. Θέλει να κρατήσει κάτι για τον εαυτό του και αυτό είναι ενδεχομένως ως ένας τρόπος για να διατηρήσει τον έλεγχο της σχέσης ή να διατηρήσει τον αυτοσεβασμό του. Η Stevie, θέλει την ανεξαρτησία της όμως και για λόγους που γνωρίζουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της σχέσης αυτής, τον αφήνει.

Ο Lindsey αναρρωτιέται όμως και δεν καταλαβαίνει γιατί η Stevie δεν θέλει να είναι μέρος του κόσμου του. You can go your own way Go your own way You an call it Another lonely day You can go your own way Go your own way “Μπορείς να πάς με τον δικό σου τρόπο. Τράβα στον δρόμο σου.

Μπορείς να επικαλεστείς μια άλλη μοναχική ημέρα. Σε αυτούς τους στίχους ο Lindsey έχει πλέον περάσει από το να είναι πολύ αναστατωμένος και παθιασμένος για να πάρει πίσω τη σχέση του, να ενεργεί και να σκέφτεται σαν να μην τον νοιάζει πια. Ο σαρκασμός, είναι πιθανότατα μια μορφή προστασίας. Ο Lindsey γνωρίζει ότι η Stevie είναι για να τον αφήνει, έτσι λέει, «πήγαινε -. τον δικό σου δρόμο” Δεν την διώχνω χωρίς προειδοποίηση όμως, ότι θα είναι μόνη χωρίς αυτόν”. Είναι σαν να φωνάζει για να μείνει με την πραγματικότητα της και της λέει να φύγει.

Εκείνος προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι θα είναι εντάξει…. Όμως στην πραγματικότητα θα είναι και οι δυο μόνοι. Tell me why Everything turned around Packing up Shacking up is all you wanna do “Πες μου γιατί !….όλα γυρίζουν.

Να μπουν όλα σε μια τάξη στο μυαλό…αυτό θέλω” Δεν νομίζω ότι ο Lindsey δεν κατάλαβε ποτέ γιατί ο ίδιος και η Stevie έσπασαν το δέσιμο τους. Θέλει να μάθει γιατί τα πράγματα μεταξύ τους άλλαξαν.

(Έχει αναφερθεί σε πολλές συνεντεύξεις ότι ποτέ δεν πήρε τα πάνω του μετά από τον χωρισμό του από την Stevie, μέχρι που έφυγε από το συγκρότημα το 1987 γιατί δεν μπορούσε να βάλει σε μια τάξη τα συναισθήματά του . Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε όλα αυτά τα συναισθήματα μέσα από τα τραγούδια του Lindsey. Το ” Monday Morning “, στο άλμπουμ των Fleetwood Mac, που κυκλοφόρησε, είναι μια πρώτη ένδειξη, ένα σημάδι για ότι άρχισε να αισθάνεται η Stevie και ότι είναι πιθανόν να τον άφηνε, αλλά είχε και την αβεβαιότητα γιατί – “Νοιώθω ότι σύντομα θα πάψεις να με αγαπάς ” ….. If I could Baby I’d give you my world Open up Everything’s waiting for you «Αν μπ ορούσα, μωρό μου θα σου έδινα τον κόσμο μου.” Άνοιξε την καρδιά σου. Όλα σε περιμένουν Η αλλαγή από την λέξη “ίσως” από τη δεύτερη στροφή, με το “μωρό” σε αυτή την στροφή είναι πολύ σημαντικό.

Πριν, ο Lindsey είπε ότι θα «ίσως» δώσει στην Stevie τον κόσμο του, δείχνοντας ότι εξακολουθεί να έχει κάποιο έλεγχο στη σχέση. Τώρα είναι απελπισμένος και αυτό είναι ο τελευταίος του λόγος για να γυρίσει η Stevie και να γίνουν πάλι ευτυχισμένοι.

MAC - Go Your Own Way-011Δεν θέλει να τον αφήσει και αυτός θα της δώσει οτιδήποτε θέλει. Έχει μετατρέψει τώρα την αρχική οργή του τραγουδιού σε κάτι πιο ρομαντικό γι ‘αυτήν. You can go your own way Go your own way You an call it Another lonely day You can go your own way Go your own way Στο τέλος του τραγουδιού ο Lindsey έχει πλέον συνειδητοποιήσει ότι η σχέση έχει κλείσει και οι προσπάθειές του να την ξαναζωντανέψει δεν λειτουργεί.

Έτσι ….μέσα από ένα τρελό παίξιμο της κιθάρας και με την βοήθεια της μπάντας ,το αποδέχεται βαθιά απογοητευμένος.

Η Stevie μάλλον πιθανότατα δεν ήθελε να πληγώσει κανέναν ούτε και να εγκαταλείψει τον καλλιτέχνη αλλά αναγκάστηκε να τραβήξει τον δικό της δρόμο σύμφωνα με τον δικό της τρόπο και σκέψη για λόγους τους οποίους η ίδια μόνο γνώριζε και οι οποίοι για άλλους δεν θα ήταν κατανοητοί. Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι ένα τέτοιο πικρό και εκρηκτικό τραγούδι είναι πραγματικά και αληθινά ένα ερωτικό τραγούδι, φωνάζοντας τελικά τους λόγους του καλλιτέχνη για τη γυναίκα που αγαπά.

FLEETWOOD MAC – Go Your Own Way

 

FLEETWOOD MAC – Go Your Own Way
Ένα Ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο ανασύροντας αρίφνητους θησαυρούς μέσα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας με τα σημαντικότερα γεγονότα από το χώρο της Μουσικής και της Τέχνης 

Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα,  παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

CLASSIC63 AREA OF ADVERTISING

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ