CLASSIC63 AREA OF ADVERTISING

The Kinks

Ένα Ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο ανασύροντας αρίφνητους θησαυρούς μέσα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας με τα σημαντικότερα γεγονότα από το χώρο της Μουσικής και της Τέχνης 

 

Η Πίτα της Κικίτσας Μονοδένδρι

Χορηγός στην καθημερινή σας ενημέρωση το Εστιατόριο στο Μονοδένδρι Ζαγορίου

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΙΚΙΤΣΑΣ από αν το 1958 τηλ 2653071340

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

The Kinks-03Οι The Kinks ήταν βρετανικό συγκρότημα της ροκ μουσικής, το οποίο σχηματίστηκε το 1963 στο βόρειο Λονδίνο και υπήρξαν μέρος της μουσικής βρετανικής εισβολής στις Ηνωμένες Πολιτείες των μέσων της δεκαετίας του ’60. Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία με το σινγκλ You Really Got Me, το οποίο έφθασε στο 1 στην Μεγάλη Βρετανία και το 7 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι το 1967, δώδεκα σινγκλ τραγούδια τους μπήκαν στο βρετανικό Top-10, αλλά από εκεί και έπειτα οι πωλήσεις τους έπεσαν, αν και το συγκρότημα διακρίθηκε για μία σειρά δίσκων concept άλμπουμ που αντικατόπτριζαν τον αγγλικό τρόπο ζωής.

Οι Kinks διαλύθηκαν το 1996 λόγω της εμπορικής αποτυχίας των τελευταίων δίσκων τους και των δημιουργικών διαφορών ανάμεσα στα μέλη του συγκροτήματος.

The Kinks-08Η βάση του συγκροτήματος αποτελούνταν από τους αδελφούς Ντέιβις, τραγουδιστές και κιθαρίστες των Kinks. Αρχικό όνομα τους ήταν The Ravens, το οποίο άλλαξε το 1963. Την σύνθεση του σχήματος ολοκλήρωσαν ο μπασίστας Πιτ Κουέιφ και ο ντράμερ Μικ Έιβορι και κυκλοφόρησαν τα σινγκλ “Long Tall Sally” και “You Still Want Me” χωρίς επιτυχία, πριν αναγνωριστούν ως μεγάλο όνομα της βρετανικής εισβολής με το “You Really Got Me“.Την επόμενη χρονιά, τα “All Day and All of the Night” και “Tired of Waiting for You” ανέβηκαν στο αμερικάνικο Top-10 καθιερώνοντας τους Kinks και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

The Kinks-06Το 1966, οι The Kinks κυκλοφόρησαν τα σινγκλ “A Well Respected Man” ( 13 στις ΗΠΑ) και “Dedicated Follower of Fashion” (36), των οποίων οι στίχοι αποτελούσαν κατευθυνόμενη κοινωνική σάτιρα, δείχνοντας τον δρόμο που θα ακολουθούσε το συγκρότημα. Ο δίσκος “The Kink Kontroversy“, αν και περιείχε το σινγκλ “Till the End of the Day” (50), αποδείχθηκε ιδιαίτερα εσωστρεφής με κομμάτια όπως το “I’m On An Island“. Την ίδια χρονιά, παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με την αμερικάνικη ομοσπονδία μουσικών, το οποίο λύθηκε το 1969, αποτρέποντας το συγκρότημα από το να περιοδεύσει στην Βόρεια Αμερική. Η πρώτη τους περίοδος, παρουσίασε μία σειρά επιτυχημένων σινγκλ, με το “Sunny Afternoon” (14) να είναι η τελευταία μεγάλη τους επιτυχία.

 

KL  Gallery Web Radio  24ωρες γεμάτες με μουσική και τραγούδια από τις Δεκαετίες 60s 70s 80s, με ειδικά αφιερώματα σε τραγούδια και συγκροτήματα, που έχουν γράψει την δική τους Ιστορία, που έχουν αντέξει στο χρόνο….

 

CLASSIC63 AREA OF ADVERTISING

The Kinks-01Το 1968, ο Ρέι Ντέιβις συνέθεσε το concept άλμπουμ “The Kinks Are the Village Green Preservation Society“, ακολουθούμενο την επόμενη χρονιά από την ροκ-όπερα “Arthur (Or the Decline and Fall of the British Empire)“. Η ιδιαίτερα δημιουργική αυτή περίοδος, ολοκληρώθηκε με το “Lola versus Powerman and the Moneygoround, Part One” το 1970, το οποίο περιείχε το σινγκλ “Lola” που έφθασε στο 2 στην πατρίδα τους και το 9 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το συγκεκριμένο άλμπουμ υπήρξε το πρώτο Top-40 του συγκροτήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1966.

Το 1971, υπέγραψαν στην “RCA”, συνεχίζοντας να κυκλοφορούν concept δίσκους χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Το συγκρότημα έγινε γνωστό για το υψηλό επίπεδο των ζωντανών τους εμφανίσεων, οι οποίες αποτυπώθηκαν στο δεύτερο μισό του διπλού “Everybody’s in Show-Biz“, το οποίο αποτελούνταν από ένα στούντιο και ένα ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ.

The Kinks-05Ακολούθησαν ηχογραφήσεις θεατρικού χαρακτήρα, όπως τα “Preservation: Act 1” και “Preservation: Act 2“, το “Soap Opera” και το “Schoolboys in Disgrace“. Στις συγκεκριμένες ηχογραφήσεις συμμετείχαν γκεστ μουσικοί και τραγουδιστές αλλά τα άλμπουμ δεν γνώρισαν εμπορική επιτυχία.

Το 1977, οι Kinks κυκλοφόρησαν το “Sleepwalker” μέσω της “Arista Records”, με το ομώνυμο κομμάτι να φθάνει στο 48 του Billboard και το άλμπουμ στο 21. Το “Misfits” του 1978, περιείχε την επιτυχία “A Rock ‘n’ Roll Fantasy” (30), ενώ το “Low Budget” έφθασε στο 11, συνοδευόμενο από το σινγκλ “(Wish I Could Fly Like) Superman“.

The Kinks-02Παράλληλα, πρωτοεμφανιζόμενα συγκροτήματα όπως οι Van Halen και οι Pretenders διασκεύασαν κομμάτια του συγκροτήματος και οι Kinks, στην σύνθεση των οποίων είχε προστεθεί ο μπασίστας Τζιμ Ρόντφορντ, κυκλοφόρησαν το διπλό, ζωντανό άλμπουμ “One for the Road” (14), το οποίο έγινε χρυσό, όπως και το “Give the People What They Want” του 1981.

Με την βοήθεια κάποιων πολύ καλά δημιουργημένων βίντεο κλιπ, οι Kinks συνέχισαν να έχουν επιτυχία με το “State of Confusion” του 1983, το οποίο έφθασε στο 12 του Billboard, ενώ το τραγούδι “Come Dancing” έφθασε στο 6. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, ο Ρέι Ντέιβις έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία “Return to Waterloo“, ενώ το 1986 συμμετείχε στην ταινία “Absolute Beginners“.

The Kinks-04Οι χαμηλές θέσεις στα τσαρτ επανήλθαν για τους Kinks με το “Word of Mouth” του 1984 (57), ενώ κανένας από τους επόμενους δίσκους του συγκροτήματος δεν πραγματοποίησε καλές πωλήσεις. Παρ’ όλα αυτά, με το ντράμερ Μπομπ Χένριτ στην σύνθεση τους, συνέχισαν να περιοδεύουν συχνά. Το 1993, περιόδευσαν μετά από τρία χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, με σκοπό την προώθηση του δίσκου “Phobia“, ενώ το 1990 είχαν ήδη ενταχθεί στο Rock and Roll Hall of Fame.

Το “To the Bone” του 1994 υπήρξε μία ζωντανή ηχογράφηση στο στούντιο και λόγω της νέας ανόδου της δημοτικότητας τους, η “Velvel Records” επανακυκλοφόρησε 15 δίσκους τους. Το συγκρότημα έδωσε την τελευταία του συναυλία το 1996 και διαλύθηκαν με σκοπό να επικεντρωθούν στις προσωπικές τους καριέρες.

Διαβάστε περισσότερα από τη Βικιπαίδεια……

 

 

“You really got me” Kinks (Στ`αλήθεια μ` έχεις)


Μικρή, στ’ αλήθεια μ’ έχεις κουρδισμένο
Μ’ έχεις τόσο που δεν ξέρω τι κάνω, πια
Ναι, στ’ αλήθεια μ’ έχεις πια
Μ’ έχεις τόσο που δεν κοιμάμαι βραδιά
Ναι, στ’ αλήθεια μ’ έχεις πια
Μ’ έχεις τόσο που δεν ξέρω τι κάνω, πια
Ω ναι, στ’ αλήθεια μ’ έχεις πια
Μ’ έχεις τόσο που δεν κοιμάμαι βραδιά

Στ’ αλήθεια μ’ έχεις
Στ’ αλήθεια μ’ έχεις
Στ’ αλήθεια μ’ έχεις

Μη ποτέ μ’ αφήσεις μη
Θέλω να ‘μαστε πάντα κοντά
Ω ναι, στ’ αλήθεια μ’ έχεις πια
Μ’ έχεις τόσο που δεν κοιμάμαι βραδιά
Ναι, στ’ αλήθεια μ’ έχεις πια
Μ’ έχεις τόσο που δεν ξέρω τι κάνω, πια
Ω ναι, στ’ αλήθεια μ’ έχεις πια
Μ’ έχεις τόσο που δεν κοιμάμαι βραδιά

Στ’ αλήθεια μ’ έχεις
Στ’ αλήθεια μ’ έχεις

Ωχ όχι…

Μη ποτέ μ’ αφήσεις μη
Θέλω να ‘μαστε πάντα κοντά
Ω ναι, στ’ αλήθεια μ’ έχεις πια
Μ’ έχεις τόσο που δεν κοιμάμαι βραδιά
Ναι, στ’ αλήθεια μ’ έχεις πια
Μ’ έχεις τόσο που δεν ξέρω τι κάνω, πια
Ω ναι, στ’ αλήθεια μ’ έχεις πια
Μ’ έχεις τόσο που δεν κοιμάμαι βραδιά

Στ’ αλήθεια μ’ έχεις
Στ’ αλήθεια μ’ έχεις
Στ’ αλήθεια μ’ έχεις

 

THE KINKS

Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα,  παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο newsletter μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

  Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής σκηνής 

Μάθετε πρώτοι τα νέα του KL Gallery Web Radio με την εγγραφή σας στο newsletter

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  |ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

CLASSIC63 AREA OF ADVERTISING
Προηγούμενο άρθροPatti Smith
Επόμενο άρθροΤο Γεφύρι του Γκρέτσι-GRETSI BRIDGE-
ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΠΠΑΣ Φωτογραφία, Σκηνοθεσία, Παραγωγή Οπτικοακουστικών Παρουσιάσεων ΗΧΟΡΑΜΑΤΑ, Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Ιδιοκτήτης της classic63. Διοργάνωση Εκδηλώσεων, Φεστιβάλ, Εκθέσεων Φωτογραφίας - Ζωγραφικής - κλπ κλπ. H classic63 Vassilis Lappas αναλαμβάνει την διαχείριση τoυ ιστοτόπου σας με την παρακολούθηση, ενημέρωση, εμπλουτισμό και διαμόρφωση των ηλεκτρονικών σας σελίδων με τα άρθρα σας, των φωτογραφιών σας, με την δημιουργία διαφημιστικών slide shows (Banners), συλλογών φωτογραφιών και e-shop σε περιβάλλον Word Prees με χαμηλό κόστος. Για άμεση επικοινωνία : vassilislappas@classic63.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ