Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα 1ο Φεστιβάλ

Το Στέκι της Καθημερινότητας‎ 

EKOFANTIKES SIOPES EGLISTES SINANTISHS

Την Τρίτη 18 Μάϊου 2016, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, κόψαμε την κορδέλα για το 1ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού  με τίτλο «Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα».
Στη έναρξη του φεστιβαλ παρουσιάστηκε το βιβλίο  «Εκκωφαντικές Σιωπές. Έγκλειστες Συναντήσεις». 

Την Τρίτη 18 Μάϊου 2016, κατά την έναρξη του Φεστιβάλ ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ στη ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ με μια ιδιαίτερη  εκδήλωση παρουσίαση και προβολής βιβλίου (ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΕΣ ΣΙΩΠΕΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ)

Το βιβλίο περιλαμβάνει μια συλλογή ποιημάτων και πεζών κειμένων φυλακισμένων γυναικών.
Για το βιβλίο μίλησαν :

Θεοδώρα Λειψιστινού, Φιλόλογος, Πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας  Ελλήνιον, που δραστηριοποιείται στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών, πρώην Πρόεδρος στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Ηλίας Κοντοζαμάνης,  Πρόεδρος Εφετών Διοικητικής Δικαιοσύνης,

Δημήτρης Κωστόπουλος, επ. Εφέτης Διοικητικής Δικαιοσύνης, Γραμματέας της εθελοντικής ομάδας Ελλήνιον

https://thanos29.blogspot.gr/2016/05/blog-post_58.html

Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης 

Μέσα από την τέχνη, τον πολιτισμό και την Ιστορία της Ελλάδος θα έρθει η ανάπτυξη σε συνδυασμό με την ενότητα. Στο Μαρούσι εγκαινιάσαμε στην Πινακοθήκη Σπύρος Λούης για 10 ημέρες μια σημαντική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και αγιογραφίας. Προτείνω να την επισκεφθείτε!

Παράταση για το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα»

XTYPOS-LOGOΗ μεγάλη ανταπόκριση του κοινού προκάλεσε την παράταση έως και την Κυριακή 22  Μαΐου του Φεστιβάλ Τεχνών και Πολιτισμού «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 85).

Οι εκθέσεις ζωγραφικής, αγιογραφίας μικτής τεχνικής και γλυπτικής από τις δημιουργούς Γιώτα Βοργία, Ζωή Σαβίνα, Αναστασία Κωνσταντοπούλου, Όλγα Καρακοζίδη, Τέτη Σώλου, Λίλα Δίδου, και Δήμητρα Καραχάλιου, καθώς η ομαδική έκθεση επιλεγμένων φωτογραφιών της ομάδας Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα, θα είναι ανοικτές για το κοινό το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου από τις 12:00 έως τις 16:00.

 

 

Αφίσα-1ο Φεστιβάλ Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα
Αφίσα-1ο Φεστιβάλ Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα

Την Τετάρτη 18 Μάϊου 2016 το απόγευμα, συμμετείχα και παρακολούθησα στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Σπύρος Λούης Αμαρουσίου το αφιέρωμα στην Ήπειρο που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ ”Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα” του Δήμου Αμαρουσίου, υπό την Αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Μίλησαν, για τις ομορφιές του τόπου μας, και τον κοινωνικό χαρακτήρα της προσφοράς της οργανωμένης ηπειρώτικης αποδημίας και της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Δόσης και ο Κώστας Στεργίου, ΠODI STI FYSH-VASSILIS LAPPASρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποδήμων Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων.

Την Παν Ηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησαν, εκτός του Προέδρου Γιώργου Δόση και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο Β’ Αντιπρόεδρος Κώστας Ζηκόπουλος, ο Ταμίας Διονύσης Τσούτσης και ο Έφορος Πνευματικού Κέντρου Χριστόφορος Τζαρτζούλης.

Οι ομιλητές Γιώργος Δόσης και Κώστας Στεργίου και μέσω αυτών οι ηπειρώτικοι φορείς που εκπροσωπούν, βραβεύτηκαν για την συνεισφορά τους στην ηπειρωτική αποδημία και την ηπειρώτικη παράδοση, από τον συμπατριώτη μας, από το πανέμορφο χωριό  Κουκλιοί Πωγωνίου δημοσιογράφο, κινηματογραφιστή και φωτογράφο, συντελεστή του Φεστιβάλ Βασίλη Λάππα. Επίσης, βραβεύτηκε και ο Ηπειρώτης σκηνοθέτης και κινηματογραφιστής Φάνης Δούσκος (έχουν τιμηθεί δύο έργα του, τα οποία έχει σκηνοθετήσει μαζί με τον Πάνο Κυπαρίσση, «Τα Γιάννενα του Στοχασμού και των Θρύλων» στο Φεστιβάλ Ιεράπετρας και της Χαλκίδας, και «Ο Βυζαντινός Καβάφης» στο Φεστιβάλ Ιεράπετρας).

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης που απολαύσαμε και μας ενθουσίασε ήταν το ηχόραμα «Ωδή στη Φύση» μια ποιητική δημιουργία εικόνας και χρωμάτων του Βασίλη Λάππα, όπου το μεγαλείο της ηπειρωτικής υπαίθρου μας αποκαλύπτεται, μέσα από τις εικόνες της φωτογραφικής μηχανής και φωτογραφίας του Β. Λάππα, όπως ξετυλίγονται μέσα από μια διαδρομή εικόνας και ήχου.

Το αφιέρωμα τίμησαν με την παρουσία τους, ο Ολυμπιονίκης μας Πύρρος Δήμας, εκπρόσωποι πολλών ηπειρώτικων αδελφοτήτων της Αττικής και πολύς κόσμος, που στο τέλος απένειμαν τα εύσημα για τη καταπληκτική δουλειά του, στον Β. Λάππα

 


 

Το Στέκι της Καθημερινότητας

Αφίσα-1ο Φεστιβάλ Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα
Αφίσα-1ο Φεστιβάλ Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα

ΕΓΚΑΙΝΙΑ του Φεστιβάλ ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ στη ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Τετάρτη 11 ΜΑΙΟΥ 2016  στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, έγιναν τα εγκαίνια του Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού  με τίτλο «Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα».
Στη αρχή ο Πρόεδρος της ΕΔΣΤΕ κ. Δημήτρης Λούκας καλωσόρισε και βράβευσε το Δήμαρχο για την προσφορά του στον Πολιτισμό, την τέχνη αλλά και για την κοινωνική του δράση και αλληλεγγύη.

1ο Φεστιβάλ Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα
1ο Φεστιβάλ Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος απένειμε στο κ. Δημήτρη Λούκα Προέδρου ΕΔΣΤΕ ( Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος)το βιβλίο με την ιστορία της πόλης του Αμαρουσίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΚΕΙΜΕΝΟ. ΘΑΝΟΣ ΕΥΘΥΜΕΡΟΣ



AMARYSIA
Το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης», παρουσία εκπροσώπων του καλλιτεχνικού χώρου και φίλων των γραμμάτων και των τεχνών, την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Στην τελετή των εγκαινίων της ενδιαφέρουσας αυτής γιορτής για την εικόνα και το λόγο, που διοργανώνουν το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (ΕΔΣΤΕ) και η KL Gallery Vassillis Lappas, παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της ΕΔΣΤΕ Δημήτρης Λούκας, ο Βασίλης Λάππας, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου Νίκος Πέππας και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γιώργος Διδασκάλου.
Εγκαινιάζοντας το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στον ιστορικό χώρο της Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης που φιλοξενεί το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός.
«Είμαστε υπερήφανοι που η πόλη μας διαθέτει την αξιόλογη αυτή κυψέλη πολιτισμού, παρέχοντας τη δυνατότητα σε καταξιωμένους, αλλά και νέους καλλιτέχνες να εκθέτουν τις δημιουργίες που φιλοτεχνούν με έμπνευση και μεράκι.
Ο πολιτισμός και η τέχνη αναβαθμίζουν τις κοινωνίες και στο σημαντικό βήμα που θα χρειασθεί να κάνει η Ελλάδα μπροστά, η συνεισφορά του πολιτισμού θα είναι ουσιαστική. Μέσα από την τέχνη, τον πολιτισμό και την ιστορία μας θα έλθει η ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την ενότητα » σημείωσε ο κ. Πατούλης, ευχόμενος «καλή επιτυχία» στους δημιουργούς και συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.
Ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην τέχνη και στον πολιτισμό, αλλά και του κοινωνικού έργου του, ο πρόεδρος της ΕΔΣΤΕ Δημήτρης Λούκας απένειμε στον κ. Πατούλη τιμητική πλακέτα, ο οποίος εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προσέφερε στον κ. Λούκα και τον κ. Λάππα το ιστορικό λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου των εκδόσεων της «Αμαρυσίας» και το συλλεκτικό λεύκωμα με τα έργα της Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης.
Στην ομιλία του ο κ. Λούκας ευχαρίστησε το δήμαρχο για την παραχώρηση του χώρου της Ολυμπιακής Πινακοθήκης, ενώ ο κ. Λάππας δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος που πραγματοποιήθηκε το όραμα ζωής που είχε για το Φεστιβάλ και κάλεσε τους πολίτες να το αγκαλιάσουν και τις επόμενες ημέρες.
1ο Φεστιβάλ Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα 2015Μετά την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων, ο κ. Πατούλης περιηγήθηκε στα έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας μικτής τεχνικής και γλυπτικής από τις δημιουργούς Γιώτα Βοργία, Ζωή Σαβίνα, Αναστασία Κωνσταντοπούλου, Όλγα Καρακοζίδη, Τέτη Σώλου, Λίλα Δίδου, και Δήμητρα Κραχάλιου, καθώς και στην ομαδική έκθεση επιλεγμένων φωτογραφιών της ομάδας Ελλάδα, Σχήμα & Χρώμα. Σε όλους τους καλλιτέχνες απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι.
Στο πλαίσιο της εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε επίσης η προβολή του Ηχοράματος «Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη» του εικαστικού φωτογράφου Σαράντου Σακελλάκου, δημιουργία βασισμένη στην ποιητική σύνθεση του Νικηφόρου Βρεττάκου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρίζα Κωχ, η δημοσιογράφος του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ Έλντα Γεωργοπούλου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης είχε η κα Μάγδα Μυστικού Καραγιαννιώτου, δημοσιογράφος, εικαστικός συντάκτης.

Διαβάστε περισσότερα…

GRAMI

logo-photo-gr-final-300x60Fotografos_WEBΜια γιορτή αφιερωμένη στο λόγο και την εικόνα ξεκινά στο Δήμο Αμαρουσίου. Πρόκειται για το Φεστιβάλ «Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα» το οποίο καλεί το κοινό σε μια σειρά πολλών και διαφορετικών δράσεων. Με ομιλίες καλλιτεχνών, απαγγελίες ποιημάτων και προβολή ηχοραμάτων οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην Ελλάδα μέσα από τα μάτια και τα έργα καλλιτεχνών.

TZENI-KANAVAROU-4-860x500
Ευγενία Καναβάρου

Παράλληλα στο χώρο του φεστιβάλ το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται και μια σειρά εκθέσεων με έργα ζωγραφικής, καλλιτεχνικής αγιογραφίας αλλά και φωτογραφίας. Το φεστιβάλ «Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα» διοργανώνουν το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος και η KL Gallery Vassilis Lappas.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΜΠΟΥΡΑΣ-300x174
Παναγιώτης Μπούρας

Εγκαίνια: Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, 19.30
Διάρκεια: έως 20 Μαΐου 2016
Διεύθυνση: Ολυμπιακή Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», Βασ. Σοφίας 85, Πλατεία Ηρώων, Μαρούσι
Μέρες και ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10.00 – 14.00 και 17.00 – 20.00, Σάββατο και Κυριακή 12.00 – 16.00
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μάγδα Μυστικού Καραγιαννιώτου
Πληροφορίες: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμαρουσίου, Τηλ. 2108056314-5, www.facebook.com/politistikokentrodimouamaroussiou

Fotografos_WEBπεριοδικό ΦΩΤΟγράφος

GRAMI

logo-headerΤετάρτη, 18 Μαΐου 2016 14:32

Στην ολυμπιακή πινακοθήκη Αμαρουσίου οι αγιογ
ραφίες της Λίλας Δίδου

Αναρτήθηκε από τον  Κώστα ΠαναγιωτίδηFOTO-FESTIBAL-WEB-0009a

Στο απολύτως επιτυχημένο και φέτος Φεστιβάλ Εικόνας, Τέχνης και Πολιτισμού με τίτλο ΄Ελλάδα Σχήμα & Χρώμα΄, στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη ΄Σπύρος Λούης΄ Αμαρουσίου, συμμετείχε με τις πάντα αξιόλογες αγιογραφίες της η Ναουσαία εικαστικός Λίλα Δίδου (αριστερά στη φωτογραφία). Η αγαπητή φίλη Λίλα έχει από καιρό ξεπεράσει με το έργο της τα όρια της μικρής μας κοινωνίας, με τις κριτικές που δέχεται να είναι από ενθαρρυντικές ως κολακευτικές.


Αφιερωμένη στο Λευκάδιο Χερν η 3η ημέρα του του Φεστιβάλ ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ στη ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Κατα τη διάρκεια του αφιερώματος μίλησαν για τη ζωή του
η Ντίνα Αναστασιάδου, Γλύπτρια – Ζωγράφος sumi και η Τέτη Σώλου, Συγγραφέας – Εικαστικός μεταφράστρια βιβλίων του συγγραφέα .
Στη συνέχεια η Ζωή Σαβίνα , Λογοτέχνης – Ποιήτρια απήγγειλε ποιήματα – χαικού για το Σπύρο Λούη.
FOTO-FESTIBAL-WEB-2008Το αφιέρωμα στον Λευκάδιο Χερν τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους της Πρεσβείας της Ιαπωνίας η κ. Γιανακίτα, Ερευνήτρια της Ελληνικής Γλώσσας,
ο κ.Τάκης Ευσταθίου Ντίλερ έργων τέχνης, 0 κ.Βαγγέλης Μουστάκας – Εικαστικός,
ο Πρόεδρος της ΕΔΣΤΕ κ. Δημήτρης Λούκας και πλήθος κόσμου .

Στη συνέχεια τιμήθηκαν οι προσκεκλημένοι και έγινε ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης.


Έως 22 Μαΐου συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Σχήμα & Χρώμα»

Το Φεστιβάλ Τεχνών και Πολιτισμού «Ελλάδα, Σχήμα & Χρώμα» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου Αμαρουσίου (έναντι Βασ. Σοφίας 85) παρατείνεται έως την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, λόγω μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού.

FOTO-FESTIBAL-WEB-00014Οι εκθέσεις ζωγραφικής, αγιογραφίας μεικτής τεχνικής και γλυπτικής από τις δημιουργούς Γιώτα Βοργία, Ζωή Σαβίνα,Αναστασία Κωνσταντοπούλου, Όλγα Καρακοζίδη, Τέτη Σώλου, Λίλα Δίδου και Δήμητρα Καραχάλιου, καθώς και η ομαδική έκθεση επιλεγμένων φωτογραφιών της ομάδας Ελλάδα, Σχήμα & Χρώμα, θα είναι ανοικτές για το κοινό το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, από τις 12:00 έως τις 16:00.


Για το κοινωνικό έργο & την προσφορά του στον Πολιτισμό τιμήθηκε ο Γ. Πατούλης

Το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης», παρουσία εκπροσώπων του καλλιτεχνικού χώρου και φίλων των γραμμάτων και των τεχνών, την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016.

FOTO-FESTIBAL-WEB-000206Στην τελετή των εγκαινίων της ενδιαφέρουσας αυτής γιορτής για την εικόνα και τον λόγο, που διοργανώνουν το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (ΕΔΣΤΕ) και η KL Gallery Vassillis Lappas, παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της ΕΔΣΤΕ Δημήτριος Λούκας, ο κ. Βασίλης Λάππας, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου Νικόλαος Πέππας και ο γενικός γραμματέας του ΔήμουΓεώργιος Διδασκάλου.

Εγκαινιάζοντας το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού, ο δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε στον ιστορικό χώρο της Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης που  φιλοξενεί το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός.

Διαβάστε περισσότερα…


Το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού με τίτλο «Ελλάδα Σχήμα & Χρώμα» που διεξάγεται στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» θα εγκαινιάσει ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μαΐου 2016.

Στη γιορτή για την εικόνα και τον λόγο που διοργανώνουν μέχρι και τις 20 Μαΐου 2016, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδας (ΕΔΣΤΕ) και η KL Gallery Vassilis Lappas, είναι όλοι προσκεκλημένοι να συμμετάσχουν με ελεύθερη είσοδο.

Τη βραδιά των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί προβολή του «Ηχοράματος «Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη» τουΣαράντου Σακελλάκου, βασισμένο στην ποιοτική δημιουργία του Νικηφόρου Βρεττάκου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδας Δημήτριος Λούκας μετά το καλωσόρισμά του θα βραβεύσει τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη για την προσφορά του στην Τέχνη, στον Πολιτισμό, καθώς και για την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη του προς τους ευπαθείς πολίτες.

Παράλληλα, θα εγκαινιασθούν οι εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και αγιογραφίας των συμμετεχόντων καλλιτεχνών στο Φεστιβάλ και ειδικότερα:

IMAGES 001Η Έκθεση Ζωγραφικής της Γιώτας Βοργία. Όπως αναφέρει η ίδια «το θέμα που με εμπνέει είναι την πέτρα. Με εμπνέει η σταθερότητα της πέτρας μέσα στην κίνηση του νερού που τη σμιλεύει και που την ομορφαίνει, που της δίνει εναλλακτικές όψεις ανάλογα με τη διάθεση του ουρανού, ανάλογα με το παιχνίδισμα του φωτός».

Η Έκθεση Φωτογραφίας από την Ομάδα «Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα». Η έκθεση είναι ένα ταξίδι μέσα από τη ματιά νέων φωτογράφων, οι οποίοι αποτυπώνουν με την καρδιά και την τέχνη τους τα σχήματα και τα χρώματα της Ελλάδας.

Η Έκθεση Αγιογραφίας της Λίλας Δίδου. Μίας εικαστικού – αγιογράφου με πολύ προσωπική ένταση στην αφηγηματική της ζωγραφική και της μεικτής τεχνικής αγιογραφικής της τέχνη, δίνοντας συναίσθημα με το πάθος του πραγματικού καλλιτέχνη.

FOTO-FESTIBAL-WEB-000205Η Έκθεση Ζωγραφικής της Δήμητρας Καραχάλιου. Μέσα από τη δημιουργία της μεικτής τεχνικής της ζωγραφικής και εκλεπτυσμένων κατασκευών εξυφαίνει την προσωπική της έκφραση.

Οι εκθέσεις θα λειτουργούν καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ καθημερινά 10:00-14:00 και 17:00- 20:00, Σάββατο – Κυριακή 12:00 -16:00.

Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης»: έναντι Βασ. Σοφίας 85.


tromaktiko

Το Φεστιβάλ Τεχνών και Πολιτισμού «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου Αμαρουσίου ((έναντι Βασ. Σοφίας 85) παρατείνεται έως …την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού.

 


 

XTYPOS-LOGOΠαράταση για το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα»

Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού προκάλεσε την παράταση έως και την Κυριακή 22  Μαΐου του Φεστιβάλ Τεχνών και Πολιτισμού «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 85).

Οι εκθέσεις ζωγραφικής, αγιογραφίας μικτής τεχνικής και γλυπτικής από τις δημιουργούς Γιώτα Βοργία, Ζωή Σαβίνα, Αναστασία Κωνσταντοπούλου, Όλγα Καρακοζίδη, Τέτη Σώλου, Λίλα Δίδου, και Δήμητρα Καραχάλιου, καθώς η ομαδική έκθεση επιλεγμένων φωτογραφιών της ομάδας Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα, θα είναι ανοικτές για το κοινό το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου από τις 12:00 έως τις 16:00.


 

LOGO-MAROUSI-02Το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού με τίτλο: «Ελλάδα Σχήμα & Χρώμα» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» (έναντι Βασ. Σοφίας 85) θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 19:00.

Στη γιορτή για τη εικόνα και το λόγο  που διοργανώνουν μέχρι και τις 20 Μαΐου 2016, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδας  (Ε.Δ.Σ.Τ.Ε.) και η  KL Gallery Vassilis Lappas, είστε προσκεκλημένοι να συμμετάσχετε και εσείς με ελεύθερη είσοδο.  


 castlogoΜία μεγάλη γιορτή για την εικόνα και τον λόγο…
με τίτλο: «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» διοργανώνουν το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (Ε.Δ.Σ.Τ.Ε.) και η KL Gallery Vassilis Lappas, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων για το έτος 2016.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, από την Τρίτη 10 Μαΐου έως την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, θα παρουσιαστούν ξεχωριστές εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής αγιογραφίας, αλλά και ποιητικές συλλογές, πεζά κείμενα και αφιερώματα.

inewsgrcomΜία μεγάλη γιορτή για την εικόνα και τον λόγο. . . με τίτλο: «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» διοργανώνουν το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (Ε.Δ.Σ.Τ.Ε.)


nn2Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00

Αφιέρωμα στην πανέμορφη Ήπειρο, με την προβολή του ηχοράματος «Ωδή στη Φύση» μια  διαδρομή  εικόνας  και  ήχου  μέσα  από  την  ποιητική δημιουργία του Βασίλη Λάππα, με τις απρόσμενες εναλλαγές του ηπειρώτικου τοπίου, την εντυπωσιακή πολυχρωμία, με τις κορυφές των βουνών να χάνονται  μέσα στα σύννεφα, λουλούδια ν` ανθίζουν μέσα στην πέτρα, κρυστάλλινα νερά  μέσα από τις αναρίθμητες πηγές, τα παιχνίδια του ήλιου μέσα στα γαλήνια νερά μιας λίμνης,  την θαυμαστή αρχιτεκτονική  των σπιτιών και των εκκλησιαστικών  μνημείων της Ηπείρου.

logo (1)
1o Φεστιβάλ ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ και ΧΡΩΜΑ 18 με 31 Μάϊου 2016

Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Σπύρος Λούης

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (ΕΔΣΤΕ) και η KL Gallery Vassilis Lappas, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους για το έτος 2016, διοργανώνουν Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Σπύρος Λούης από 10 έως και 20 Μαίου 2016 και σας προσκαλούν να συμμετέχετε και εσείς σε αυτή τη γιορτή για την εικόνα και το λόγο, με τίτλο “Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα”.

 

Διάβασε και αυτό…..

1ο Φεστιβάλ Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα 2016

ΑπόVassilis Lappas

ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΠΠΑΣ Φωτογραφία, Ταξίδι, Διαφήμιση, (E-Shop), Αρθρογραφία, Σκηνοθεσία, Παραγωγή Οπτικοακουστικού υλικού, θέατρο, διαδίκτυο, (E-Shop). Δημιουργία διαφημιστικών Banner, PowerPoint κλπ. Για άμεση επικοινωνία : vassilislappas@classic63.com