ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΗΧΟΡΑΜΑ-VIDEO ARTS-TIME LAPSE

 

Ηχόραμα:

Σειρά εικόνων με ενιαίο θέμα, βασισμένη στον επιτυχημένο συνδυασμό εξαιρετικής εικόνας και κατάλληλου ήχου (μουσική υπόκρουση με ή χωρίς ηχητικά εφέ, υποχρεωτικά όμως χωρίς λόγο) με στόχο την αισθητική και μόνο απόλαυση του θεατή-ακροατή . Η διάρκεια του έργου δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 6 λεπτά, χωρίς κανένα περιορισμό προς τα κάτω..

Διαπόραμα:

Σειρά εικόνων που παρουσιάζονται με λογική αλληλουχία, με σκοπό να μεταφέρουν στον θεατή-ακροατή κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα, να αφηγηθούν μια ιστορία, να μεταδώσουν ορισμένες σκέψεις και συναισθήματα του δημιουργού.

Το ηχητικό μέρος περιλαμβάνει λόγο ή αφήγηση και μουσική υπόκρουση ή ηχητικά εφέ. Η ύπαρξη λόγου ή αφήγησης δεν είναι απαραίτητα υποχρεωτική, εφόσον ο τρόπος παρουσίασης επιτρέπει την κατανόηση του περιεχομένου του έργου. Μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια 12 λεπτά.

Time lapse:

είναι μια τεχνική ανάμεσα στη φωτογραφία και το video. Καταγράφει ένα γεγονός με διαδοχική λήψη φωτογραφιών σε τακτά μεσοδιαστήματα, τα οποία ορίζουμε εμείς, και τα μετατρέπει σε video. Όταν συνθέσουμε τις εικόνες σε video και το προβάλουμε σε κανονική ταχύτητα, δηλαδή 25 καρέ το δευτερόλεπτο, τότε ο πραγματικός χρόνος των γεγονότων κυλάει ταχύτατα. Στο time-lapse δεν μας ενδιαφέρει η πλήρης καταγραφή της κίνησης όσο η δημιουργία ενός βίντεο που με γρήγορο ρυθμό αποτυπώνει ένα γεγονός μεγάλης διάρκειας. Μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια 3 λεπτά.

Video art:

Μια ελεύθερη εικαστική έκφραση με διάρκεια μέχρι έξι (6) λεπτά, στην οποία ο δημιουργός παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη ιδέα, με ελεύθερο τρόπο. Μπορεί να έχει λόγο ή μουσική κατ’ επιλογή του.

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Τα έργα θα αποστέλλονται μέχρι και τις 30/04/2018 στο email με WeTransfer (touchoftime@klgallerywebradio.com)  με θέμα: “Για το διαγωνισμό  «ΑΦΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ». Στο email θα πρέπει να αναφέρονται τα πλήρη στειχεία Όνομα Επίθετο στα Ελληνικά, το λίνκ από το Προφίλ σας στο FaceBook ένα τηλ επικοινωνίας  Οι νικητές του διαγωνισμού  θα ανακοινωθούν μέσω της σελίδας στο Facebook «ΑΦΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ» ενώ θα λάβουν ο καθένας ξεχωριστά ενημερωτικό mail

ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

  1. Βασίλης Λάππας  ( Φωτογραφία- Σκηνοθεσία- Παραγωγή Οπτικοακουστικών Πολυθεαμάτων – Ραδιοφωνικές παραγωγές – Διοργάνωση Φεστιβάλ-Ημερίδες κλπ)

2. Γιώργος Τσίγκας ( Φωτογραφία – μέλος της ΕΦΕ και Καθηγητής Φωτογραφίας – Φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό)

3. Κυριάκος Αζαδέλης ( Φωτογραφία και Αισθητική ) Φωτογραφίες του έχουν βραβευτή σε πανελλήνιους αλλά και σε παγκόσμιους διαγωνισμούς στην  Ελλάδα και το κόσμο, έχει πραγματοποιήση πολλές όμιλίες με θέμα Φωτογραφία και Αισθητθική σε όλη την Ελλάδα.

 

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον παρών διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε  ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος, μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.

  1. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι δύο (2) ηχοράματα, δύο (2) διαποράματα δύο (2) time lapse και δύο (2) Video art σε φορμά MPEG-4 ή AVI
  2. Έργα που έχουν διακριθεί σε προηγούμενους διαγωνισμούς αποκλείονται από τον διαγωνισμό. Οι αποφάσεις των κριτικών επιτροπών είναι οριστικές και αμετάκλητες. Οι συμμετοχές δεν επιστρέφονται.
  3. Η απονομή των βραβείων και η προβολή των έργων θα γίνει σε ειδική δημόσια τελετή και τα έργα που θα παραμείνουν στο αρχείο της KL Gallery Vassilis Lappas
  4. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.
  5. Η KL Gallery Vassilis Lappas διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις διακριθείσες συμμετοχές για την προβολή και προώθηση του φεστιβάλ, οι δε συμμετέχοντες με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό (και σε οποιαδήποτε κατηγορία), αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των διακριθέντων έργων τους με την αποδοχή των όρων και αποστολή αποστολή των έργων τους και δηλώνουν ότι φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για τη χρήση της μουσικής (ως προς τα δικαιώματα). H KL Gallery Vassilis Lappas υποχρεούται να αναφέρει πάντα το όνομα του δημιουργού, το οποίο όμως, δεν πρέπει να εμφανίζεται μέσα στο έργο.

Τα καλύτερα έργα θα παρουσιαστούν σε ειδική βραδιά στο 3ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ στην Δημοτική Πινακοθήκη Σπύρος Λούης στο Δήμο Αμαρουσίου  τον Μήνα Μάιο του 2018

Το κόστος συμμετοχής για όσα έργα προκριθούν είναι 30 ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για υλικά προώθησης (όπως αφίσες προσκλήσεις κλπ)   και προβολής του φεστιβάλ

Γίνε και εσύ μέλος της ομάδας μας ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ και μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες μας klgallerywebradio.com  το FACE BOOK συντονίσου και στο ραδιοφωνικό μας σταθμό και δημοσίευσε την δουλεία σου ανάμεσα σε φίλους και εραστές της τέχνης, ακόμη και αν θέλεις και οραματίζεσαι μια δική σου εκπομπή στο ράδιο είμαστε εδώ για να το συζητήσουμε Στείλε μας μήνυμα στο basilappas@klgallery.gr η και για πιο άμεση επικοινωνία  2106813679

 

KL Gallery Web Radio logo

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

 

Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα,  παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο newsletter μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

Μάθετε πρώτοι τα νέα του KL Gallery Web Radio με την εγγραφή σας στο newsletter 

 

Για άμεση επικοινωνία  | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑπόVassilis Lappas

ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΠΠΑΣ Φωτογραφία, Ταξίδι, Διαφήμιση, (E-Shop), Αρθρογραφία, Σκηνοθεσία, Παραγωγή Οπτικοακουστικού υλικού, θέατρο, διαδίκτυο, (E-Shop). Δημιουργία διαφημιστικών Banner, PowerPoint κλπ. Για άμεση επικοινωνία : vassilislappas@classic63.com