Η Ζωή στα παλιά στα θρανία

Τα φώτα έσβησαν, το ταξίδι μνήμης στα σχολεία του παρελθόντος έφτασε στο τέλος του. Αυτό που έπρεπε να δώσει μας το έδωσε, όλοι όσοι ήταν συνταξιδιώτες μας στο χρόνο έφυγαν, μα η καρδιά τους έμεινε στα αποτυπώματα από τα νεανικά χρόνια των γονέων μας, των συγγενών μας που πέρασαν από τα θρανία. Παρά τις αντίξοες και δύσκολες συνθήκες προσπαθούσαν να μάθουν λίγα γράμματα με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, όπου θα έβαζαν το δικό τους λιθαράκι, για την νέα γενιά, να μπορέσει να ξεφύγει από τη δυστυχία και τον πόνο, μιλάμε βέβαια για την  Έκθεση Φωτογραφίας, με θέμα τη ζωή στα παλιά θρανία από το Σύνδεσμο Συνταξιούχων Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μία πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας, της οποίας το θέμα αντλήθηκε μέσα από τη σχολική ζωή και τις εμπειρίες μίας ολόκληρης Ζωής των μελών του Συλλόγου.

Μία συλλογή Φωτογραφιών και στιγμιότυπα από Σχολεία  μίας άλλης εποχής δύσκολης και πιο αγνής πάντα σε σχέση με την σημερινή, μίας εποχής που τα ελληνόπουλα μάθαιναν πραγματικά γράμματα, πάντα με την καθοδήγηση ανθρώπων που ήταν ταγμένοι, στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού, το οποίο και το υπηρετούσαν με μεγάλη αφοσίωση και  αυταπάρνηση κάτω από πολύ δύσκολες καταστάσεις και συνθήκες….

Η Ζωή στα παλιά στα θρανίαΉταν αναμενόμενη η επιτυχία της έκθεσης, πλήθος κόσμου παρευρέθησαν στα εγκαίνια, αλλά και καθημερινά τίμησαν με την παρουσία τους όπως πολλά σχολεία της πόλης όπου ξεναγήθηκαν στην έκθεση.

Η Ελένη Οικονομίδου – Δούβλη από τα πλέον δραστήρια στελέχη του συνδέσμου γράφει.  ” Το έργο του Δασκάλου του περασμένου αιώνα σε σύγκριση με αυτό του σημερινού ήταν πολύ διαφορετικό, ήταν λειτούργημα…  Σε ακατάλληλες αίθουσες μαθητές πολλές φορές ξεπερνούσαν τους 40 και έδινε την ψυχή του πρωί, απόγευμα αλλά Σαββάτο και Κυριακή.

Η Ζωή στα παλιά στα θρανίαΠολλοί μαθητές αποφοίτησαν και διέπρεψαν στη επαγγελματική τους πορεία. Το έργο του παλιού δασκάλου δεν περιοριζόταν μόνο μέσα στην αίθουσα, γιατί ο δάσκαλος στα απομακρυσμένα χωριά ήταν Γιατρός, Δικηγόρος, Συμβολαιογράφος, ακόμη και σύμβουλος σε κάθε δυσκολία.

Στόχος του συνδέσμου Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, μετά την επιτυχία της έκθεσης έχει θέσει επόμενο στόχο την δημιουργία Μουσείου του Δασκάλου, με μεγάλη συμμετοχή από τα μέλη του συνδέσμου για την επιτυχία του στόχου…

 

 

Η Ζωή στα παλιά στα θρανία

Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα,  παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

  

ΑπόVassilis Lappas

ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΠΠΑΣ Φωτογραφία, Ταξίδι, Διαφήμιση, (E-Shop), Αρθρογραφία, Σκηνοθεσία, Παραγωγή Οπτικοακουστικού υλικού, θέατρο, διαδίκτυο, (E-Shop). Δημιουργία διαφημιστικών Banner, PowerPoint κλπ. Για άμεση επικοινωνία : vassilislappas@classic63.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *