Διαγωνισμός φωτογραφίας-Η Ελαφόνησος μέσα από τα μάτια σου
Απόδραση στα χρώματα του παραδείσου στην Ελαφόνησο

Ο Δήμος Ελαφονήσου εγκαινιάζει μια πρωτότυπη διαδραστική ενέργεια καλώντας τους επισκέπτες να αποτυπώσουν στο φωτογραφικό τους φακό τα σημεία που θα επιλέξουν από το νησί.

Αναδημοσιεύεται από το επίσημο site του Δήμου Ελαφονήσου

Οι φωτογραφήσεις θα πρέπει να καλύπτουν τους τρεις τομείς στους οποίους εστιάζεται η προβολή του νησιού:

Παραλίες: Σίμος, Μεγάλη παραλία, Παναγία, Πούντα, Λεύκη, Μάγγανος, Κοντογόνι κ.α.

Προστατευόμενα είδη: Πράσινες θαλασσοχελώνες, σπιτόφιδα, γραμμωτές νεροχελώνες, πτερυγονυχτερίδες, κρασπεδωτές χελώνες, αβλέφαροι κ.α.

Τοπία Ελαφονήσου με πολιτισμικό χαρακτήρα: Παυλοπέτρι Ελαφονήσου, η Παναγία η Κατωνησιώτισσα, Ξωκλήσι του ‘Αγιου Παταπίου, Σπηλιά Καραντρέα, Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα , Βάρδια κ.α.

Απόδραση-στα-χρώματα-του-παραδείσου-στην-Ελαφόνησο-017

Απόδραση στα χρώματα του παραδείσου στην Ελαφόνησο

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να στείλει, μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου ,φωτογραφίες και για τις τρεις (3) κατηγορίες φωτογραφίας αρκεί να είναι μόνο μια φωτογραφία για κάθε κατηγορία στα εξής μέσα επικοινωνίας του Δήμου : web@elafonisos.gov.gr, dimos@elafonisos.gov.gr συνοδευόμενες από αίτηση και δήλωση εκχώρησης πνευματικών δικαιωμάτων.

Απόδραση-στα-χρώματα-του-παραδείσου-στην-Ελαφόνησο-018

Η αξιολόγηση των φωτογραφιών θα γίνει με την ακόλουθη διαδικασία: Η τριμελής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους φωτογράφους Ανωμήτρη Αντώνη, Μέντη Χαράλαμπο και Ρουμάνη Αναστασία θα αξιολογεί με ‘ναι’ ‘η με ‘όχι’ τις φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες που θα έχουν τουλάχιστον 2 ΄ναι΄ θα προκρίνονται στην επόμενη φάση όπου και θα επαναξιολογούνται .Στο δεύτερο ΄γύρο΄ αξιολόγησης οι φωτογραφίες που θα αξιολογηθούν με τρία (3) ‘ναι΄ θα προταθούν για το έπαθλο το νικητή κάθε κατηγορίας.

Ο νικητής από κάθε κατηγορία θα ανταμειφθεί με το έπαθλο της ακτοπλοϊκής μεταφοράς και της διήμερης διαμονής του στην Ελαφόνησο σε χρονικό διάστημα που θα αποφασίσει ο ίδιος (απαραίτητη διευκρίνηση : η επιλογή του χρονικού διαστήματος αφενός αφορά το χρονικό διάστημα 1/10/2023-1/9/2024 αφετέρου θα πρέπει να συνάδει και με την διαθεσιμότητα των καταλυμάτων και των μέσων μεταφοράς κατά την αντίστοιχη περίοδο, εξαιρουμένου του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου).

Απόδραση στα χρώματα του παραδείσου στην Ελαφόνησο-011

Η λίστα με τους νικητές του διαγωνισμού θα αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου στις 10 Σεπτεμβρίου. Συντονίστρια του διαγωνισμού ορίσθηκε η Αντιδήμαρχος κα Μέντη Κατερίνα.

Το φωτογραφικό υλικό που θα συλλεχθεί κατά την διάρκεια του διαγωνισμού θα αξιοποιηθεί για την υλοποίηση μελλοντικών προωθητικών ενεργειών του Δήμου.

Διαβάστε περισσότερα…

ΑπόVassilis Lappas

ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΠΠΑΣ Φωτογραφία, Ταξίδι, Διαφήμιση, (E-Shop), Αρθρογραφία, Σκηνοθεσία, Παραγωγή Οπτικοακουστικού υλικού, θέατρο, διαδίκτυο, (E-Shop). Δημιουργία διαφημιστικών Banner, PowerPoint κλπ. Για άμεση επικοινωνία : vassilislappas@classic63.com