O Βασίλης Λάππας  γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Κουκλιοί του νομού Ιωαννίνων και από μικρή ηλικία ασχολείται με τη φωτογραφία και περισσότερο με τη φωτογράφηση  των Ελληνικών τοπίων και τη σκηνοθεσία πολιτισμικών ντοκιμαντέρ.

Το 1990 παρακολούθησε  μαθήματα φωτογραφίας στις σχολές  ΑΚΤΟ και διακρίθηκε στον τομέα  της  Σκηνοθεσίας, τη Δημιουργία Ηχοραμάτων και Οπτικοαουστικών Πολυθεαμάτων.

Βασίλης Λάππας Βιογραφικό-Εργογραφικό
Βασίλης Λάππας Vassilis Lappas

Το 1991 διοργάνωσε την παρουσίαση των τελειόφοιτων των σχολών ΑΚΤΟ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων,  όπου και παρουσίασε το έργο  του «Ωδή στη Σαντορίνη», από το ομώνυμο έργο του Οδυσσέα Ελύτη, με απαγγελία του Ηθοποιού, Νίκου Μαγδαληνού.

Από το 1994, ο  Βασίλης Λάππας  διαθέτει  δικό του επαγγελματικό στούντιο  οπτικοακουστικών παρουσιάσεων και πελάτες του είναι πολλά γνωστά ονόματα του χώρου. Την ίδια χρονιά παρουσιάζει  στην Ελληνοαμερικανική Ένωση το έργο του   «Βίκος: Χρονικό στις Εποχές», το οποίο απέσπασε άριστες κριτικές από ανθρώπους των γραμμάτων  και της  τέχνης. Το έργο του αυτό παρουσιάσθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με χορηγία του Ινστιτούτου, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με χορηγία της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος   Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. στην οποία είναι ενεργό μέλος από το 1993 και στις 22 Μαΐου 1996, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ν. Ηρακλείου Αττικής.

Βασίλης Λάππας Βιογραφικό-Εργογραφικό
γεωτρόπιο 152

Φωτογραφίες και κείμενά του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες, όπως  «ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ, DRIVE, BOSS, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΜΟΤΟ, ΧΡΗΜΑ ΤΡΙΤΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ», καθώς και στο διαδίκτυο, σε συνεργασία με την Ethnodata.

Η εμπειρία του αυτή του έδωσε τη δυνατότητα από το Σεπτέμβριο του 2015, να είναι παραγωγός εκπομπής στο διαδικτυακό ραδιόφωνο starclassic.gr και μέσα από την εκπομπή του «ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» να μας ταξιδεύει στα μέρη της Ελλάδας και στον πολιτισμό της, προάγοντας τον τουρισμό της χώρας μας.

Από το Σεπτέμβριο 2016 έως και το 2018, η εκπομπή του αυτή, αλλά και πολλές άλλες με θέμα τον τουρισμό και πολιτισμό, εκπέμπεται από το δικό του διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό klgallerywebradio.com και μετέπειτα classic63.com

Logo Classic63

Γιώργος Χειμωνέτος

Ανάμεσα στις δραστηριότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα   υπήρξε και  προσωπικός φωτογράφος  του Γιώργου Χειμωνέτου και της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας.

Ο ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς και η Σ. Μυταρά στα εγκαίνια της έκθεσης, με τον κ. Βέλιο

Το 1996, σκηνοθετεί το έργο της ΔΕΗ «Οπτική Ενέργεια»,   σε φωτογραφίες Άλκη Ξανθάκη και Ντόρας Μηναϊδη, κείμενα Μάνου Στεφανίδη, απαγγελία κειμένων Κώστα  Χριστοφιλόπουλου και μουσική YANNΙ. Το έργο αυτό παρουσιάστηκε στη Στοά Βιβλίου και στο Γκάζι. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας του, η ΔΕΗ ανέλαβε τη  χορηγία και το έργο κυκλοφόρησε σε CD-ROM.

Η φωτογραφική δουλειά “Οπτική Ενέργεια των Άλκη Ξανθάκη και Ντόρας Μηναϊδη, με θέμα παλιές εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Η. ανά την Ελλάδα, παρουσιάστηκε σε μορφή Ηχοράματος την ημέρα των εγκαινίων. Η εργασία αυτή που πραγματοποιήθηκε μετά απόπαραγγελία της Δ.Ε.Η. έχει εκδοθεί ήδη σε λεύκωμα προλογισμένο από τον Ιστορικό της Τέχνης Μάνο Στεφανίδη. Το Ηχόραμα σκηνοθετήθηκε από τον απόφοιτο του AKTO και διακεκριμένο καλλιτέχνη Βασίλη Λάππα. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης επίσης πραγματοποιήθηκαν και ομιλίες – παρουσιάσεις σημαντικών φωτογράφων οι οποίες συνοδεύτηκαν από προβολές έργων των ομιλητών, σχολιασμό και συζήτηση με το κοινό:

DEH OPTIKI ENERGEIA-Vassilis Lappas
DEH OPTIKI ENERGEIA Vassilis LAPPAS

Το 1999, παρουσίασε σε  διεθνές συνέδριο στην Ουκρανία το έργο «Ονειρικός Κόσμος», του Λάζαρου Σακελλαρίου, κατά την οποία έγινε και η βράβευση  του τότε Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γεράσιμου Αρσένη.

Στις 17/4/2000,  παρουσίασε  στην αίθουσα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το έργο του «Θαυμαστά Ερείπια», σε κείμενα και απαγγελία, Ναπολέοντα Λαζάνη. Το έργο   προλόγισαν  ο  Ιστορικός Φωτογραφίας, Άλκης Ξανθάκης  και ο Πρόεδρος  της  Ένωσης  Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού  Ελλάδος, Δημήτρης Λούκας και  του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα  από την  Ένωση  Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού  Ελλάδος,  για την προσφορά του στον πολιτισμό και τον τουρισμό της χώρας μας.

Από το Νοέμβριο του 2002, ξεκίνησε η συνεργασία με τον Κώστα Χριστοφιλόπουλο (Ταξιδιωτικά Κείμενα) στο περιοδικό Γεωτρόπιο της Ελευθεροτυπίας.

Το Φεβρουάριο του 2003, σκηνοθετεί το έργο «Οι Άνθρωποι της  Κ.Ο.Α», το οποίο στις 28-2-2003 παρουσιάσθηκε στην πανηγυρική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για τα 60 χρόνια  της στο Μέγαρο Μουσικής, όπου και του απονεμήθηκε έπαινος από το Διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών,  Άρη Γαρουφαλή, για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση της πανηγυρικής αυτής εκδήλωσης.

Το έτος 2004, ξεκίνησε μαζί με τον Κώστα Χριστοφιλόπουλο να επιμελείται του διαδικτυακού ταξιδιωτικού περιοδικού www.echorama.gr, ενώ το 2014 ξεκίνησε και το νέο του διαδικτυακό ιστότοπο «WWW.KLGALLERY.GR» και μετέπειτα www.classic63.com.

Στις 20  Μαΐου 2015, παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ στο Δήμο  Αγ. Παρασκευής, το έργο του «ΩΔΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ» και απέσπασε άριστες κριτικές, τόσο από ανθρώπους των γραμμάτων και τεχνών, όσο και από το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής.

Με διθυραμβικούς επαίνους έγινε δεκτό το έργο του αυτό και κατά την παρουσίασή του, στις 14 Δεκεμβρίου 2015, στο DEREE Αμερικανικό Κολλέγιο (The American College of Greece), που οργάνωσαν οι 25 year associates και παρακολούθησε εκλεκτό κοινό.

Με την KL GALLERY VASSILIS LAPPAS, διοργανώνει εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού και στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της αυτών,  στις 10 Δεκεμβρίου 2015, ο Βασίλης Λάππας αποθανάτισε με το φακό του, σε αποκλειστικότητα, όλη την παρουσίαση του ΟΡΧΑΝ ΠΑΜΟΥΚ (ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2006), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που διοργανώθηκε από τις Εκδόσεις «ΩΚΕΑΝΙΔΑ» καθώς και στις 17 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους, μαζί με συνεργάτες του παρουσίασαν στη Θεσσαλονίκη το νέο βιβλίο της Αντιγόνης Πόμμερ «ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙ», Εκδόσεις  «ΩΚΕΑΝΙΔΑ».

Τέλη του 2015, ανέλαβε την αποκλειστική φωτογράφιση της παρουσίασης του βιβλίου – τριλογίας του Γιώργου Μανιώτη «Η Τριλογία της κρίσης» και το Μάιο 2016, είχε επίσης την αποκλειστικότητα φωτογράφισης της παράστασης του θεατρικού έργου του Γιώργου Μανιώτη «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ», που ανέβηκε στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» με το μοναδικό ηθοποιό του Εθνικού Θεάτρου, Νίκο Μαγδαληνό.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2015 και μέχρι τις αρχές του 2016, σε συνεργασία με την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΠΑΡΑΓΩΓΗ» και την Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (ΕΔΣΤΕ), οργάνωσε μέσα από τις σελίδες του διαδικτυακού του περιοδικού, ένα διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ & ΧΡΩΜΑ» και η ωραιότερη φωτογραφία της εβδομάδας δημοσιευόταν στο φύλλο του Σαββάτου, ενώ οι καλύτερες των καλύτερων εκτέθηκαν στο παρακάτω αναφερόμενο Φεστιβάλ.

Από 10 μέχρι 20 Μαΐου  2016, η KL GALLERY VASSILIS LAPPAS διοργάνωσε το 1ο  Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ» του Δήμου Αμαρουσίου, με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ», με έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας, αγιογραφίας, γλυπτικής σε γυαλί, εγκαταστάσεων με χαϊκού, κατασκευών (modeling).  Tο Φεστιβάλ αυτό στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και παρατάθηκε και για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο, ενώ πλέον έπεται η συνέχεια και των επόμενων κάθε χρόνο.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ αυτού, ο Βασίλης Λάππας παρουσίασε αφενός το νέο του έργο «ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΕΣ ΣΙΩΠΕΣ», εμπνευσμένο από το βιβλίο «ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΕΣ ΣΙΩΠΕΣ – ΕΓΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΙΙΙ», της εθελοντικής Ομάδας Ελλήνιον, με ποιήματα φυλακισμένων γυναικών στις Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης και αφετέρου την  «ΩΔΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ».

Τόσο με τα έργα του, όσο και με τις φωτογραφίες του, ο Βασίλης Λάππας συνεχίζει να είναι Πρέσβης της Ελλάδας ανά τον κόσμο, αναδεικνύοντας τις ομορφιές και τον πολιτισμό μας.

ΑπόVassilis Lappas

ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΠΠΑΣ Φωτογραφία, Ταξίδι, Διαφήμιση, (E-Shop), Αρθρογραφία, Σκηνοθεσία, Παραγωγή Οπτικοακουστικού υλικού, θέατρο, διαδίκτυο, (E-Shop). Δημιουργία διαφημιστικών Banner, PowerPoint κλπ. Για άμεση επικοινωνία : vassilislappas@classic63.com