ΑΚΡΟ-Θαλάσσιες Διαδρομές οι Τίτλοι της λήξης

Ο περίπατός μας στις ακροθαλασσιές τελείωσε, τα φώτα έσβησαν και έφτασε η ώρα του απολογισμού.

 

Χρώματα και Σχήματα, Πρόσωπα Χαρούμενα και Χαμογελαστά, Ελπίδα και Όνειρα, Νέες Συνεργασίες και Νέες Φιλίες, συνθέτουν τον απολογισμό μας από τις ΑΚΡΟ-Θαλάσσιες Διαδρομές.

Μίας διαδρομής που ξεκίνησε από ένα όραμα και πραγματοποιήθηκε, μέσα από μία πολύ όμορφη συνεργασία με την ΕΦΕ (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία) και την KL GALLERY Vassilis Lappas στο Match Point, Αινιάνος 1, στην Πλατεία Βικτωρίας, από 16 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Θαυμάσαμε και είχαμε την τιμή να φιλοξενούμε έργα Ζωγραφικής του Ρουσσέτου Σιγάλα, της Μαρίας Καρζή, της Τέρρυ Ζήκου και πολλών ακόμη ζωγράφων και εικαστικών.

Φωτογραφίες από μέλη της ΕΦΕ και της φωτογραφικής ομάδας ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ που πλέον μετονομάστηκε σε ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ.

Βραδιά γεμάτη Χρώματα και Σχήματα, μέσα από τις προβολές Ηχοραμάτων, Διαποραμάτων, Time Lapse, Video art,  ταινίες μικρού μήκους από τον πανελλήνιο  διαγωνισμό 2017, που διοργάνωσε η ΕΦΕ.

Βραδιά αφιέρωμα στην Ήπειρο, με προβολή  Ηχοράματος του Φωτογράφου – Σκηνοθέτη, Βασίλη Λάππα, με τίτλο «Βίκος-Θύαμις: Χρονικό στις Εποχές». Ένα έργο επενδυμένο με μουσική του Terry Oldfield,  ξεδιπλώνοντας μία φωτογραφική διαδρομή μέσα από τις τέσσερις εποχές του χρόνου στο πανέμορφο Ζαγόρι και την περιοχή του Καλαμά, γνωστού από την αρχαιότητα ως Θύαμις.

Εκπρόσωποι από την Ομοσπονδία «Καθαρός Καλαμάς» μας ανέπτυξαν το πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια τώρα την περιοχή του Καλαμά με  τη ρύπανση από τα απόβλητα και τα πολλαπλά προβλήματα που απορρέουν από αυτό.

Η Αθηνά Ρούση από το THE LADY TOURS και η Άννα Αγραφιώτη από το Selfnsoulfitness, μέσα από μια εμπειρία χρόνων, μας μύησαν στο Βιωματικό Τουρισμό και τι σημάνει αυτό.

Ενθουσιαστήκαμε από την προβολή και ομιλία με τον τίτλο «Αισθητική και τρόποι προσέγγισης στη Φωτογραφία Δρόμου» από τον πολυβραβευμένο Φωτογράφο, Κυριάκο Αζαδέλη και στη συνέχεια της Βραδιάς η Violet Papa μοιράστηκε μαζί μας την επαφή της με το χώρο της Φωτογραφίας και των graffiti – street Art, ξεκινώντας με μια ιστορική αναδρομή. Μας εξήγησε έννοιες και όρους, που είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό. Η Violet Papa ασχολείται με το χώρο της φωτογραφίας και των graffiti – street art τα τελευταία 5 χρόνια.

Οι τίτλοι του τέλους και αυτής της εκδήλωσης έπεσαν, αλλά νέα σχέδια και νέοι οραματισμοί ήδη ανέτειλαν και ανανεώνουμε το ραντεβού μας…

Συμμετοχές:

Συμμετέχουν οι παρακάτω φωτογράφοι μέλη της ΕΦΕ:

ΚΑΖΑΓΛΗ ΑΝΤΑ
ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ
ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑ
ΠΑΠΑΔΕΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΚΟΥΡΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ -ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΚΙΛΟΔΗΜΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΟΣΧΟΓΙΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΟΣ
ΜΠΑΛΑΧΟΥΤΗ ΡΑΝΙΑ
ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ
ΘΩΜΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΒΙΚΗ
ΖΟΡΜΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΙΝΤΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΣΙΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Συμμετέχουν οι παρακάτω φωτογράφοι μέλη της Φωτογραφικής ομάδας ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ

ΘΑΝΟΣ ΕΥΘΥΜΕΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΑ
ΕΛΕΑΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΓΙΑ
ΟΛΓΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕΝΙΑ ΜΠΟΓΕΑ
ΣΟΦΙΑ ΤΖΙΜΑ
ΣΟΦΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

ΡΟΥΣΣΕΤΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΖΗ
ΤΕΡΡΥ ΖΗΚΟΥ
ΕΥΔΟΞΙΑ ΚΟΡΟΜΑΝΖΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΝΑ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

ΑπόVassilis Lappas

ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΠΠΑΣ Φωτογραφία, Ταξίδι, Διαφήμιση, (E-Shop), Αρθρογραφία, Σκηνοθεσία, Παραγωγή Οπτικοακουστικού υλικού, θέατρο, διαδίκτυο, (E-Shop). Δημιουργία διαφημιστικών Banner, PowerPoint κλπ. Για άμεση επικοινωνία : vassilislappas@classic63.com