ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΗΜΕΡΑΣ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΠΠΑΣ-31-MAY 2019-a1
Το γεφύρι του Πετσιώνη
Το γεφύρι του Πετσιώνη
Βρίσκεται ανατολικά των Κήπων, στο Μπαγιώτικο ρέμα. Ο Ι.Λαμπρίδης αναφέρει ότι το κατασκεύασε το 1830 ο Θεόδωρος Πετσιώνης από το Δίλοφο, ο οποίος διέθεσε στην κοινότητα των Κήπων και 1200 γρόσια για την ετήσια επισκευή του. Εξυπηρετούσε όσους ήθελαν να μετακινηθούν από τους Νεγάδες και τους Φραγγάδες προς το Δίλοφο και τα Γιάννενα αλλά και όσους ήθελαν να πάνε στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της περιοχής.
Το μεγάλο αυτό γεφύρι είναι μονότοξο, με ένα ανακουφιστικό τόξο στην νότια πλευρά του. Έχει στηθαία από μακρόστενους, διαδοχικούς αρκάδες που στεφανώνουν την μεγάλη του καμάρα. Έχει κηρυχτεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο (ΥΑ 4499/12-6-1964 – ΦΕΚ 239/Β/30-6-1964).
Το γεφύρι περιβάλλεται από την πυκνή και οργιώδη βλάστηση του ρέματος, με τα ψηλά δένδρα να το κρύβουν παρά το εντυπωσιακό μέγεθός του. Το συναντάμε σε απόσταση 850 μέτρων έξω από τους Κήπους προς Νεγάδες στα δεξιά του δρόμου, όπου ένας μικρός χωματόδομος  100 μέτρων, μας οδηγεί σε αυτό.

ΑπόVassilis Lappas

ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΠΠΑΣ Φωτογραφία, Σκηνοθεσία, Παραγωγή Οπτικοακουστικού υλικού, για την τηλεόραση, κινηματογράφο, θέατρο, διαδίκτυο, Διαφήμιση (E-Shop) . Διοργάνωση Εκδηλώσεων, Φεστιβάλ, Εκθέσεων Φωτογραφίας - Ζωγραφικής κλπ. Για άμεση επικοινωνία : vassilislappas@classic63.com

Μια σημείωση για τους επισκέπτες μας

Αυτός ο ιστότοπος έχει ενημερώσει την πολιτική απορρήτου του σε συμμόρφωση με τις αλλαγές στη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για όλα τα μέλη παγκοσμίως. Ενημερώσαμε επίσης την Πολιτική Απορρήτου μας για να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας σε σχέση με το απόρρητο και τα προσωπικά σας στοιχεία. Διαβάστε αυτό για να διαβάσετε τις ενημερώσεις σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε και τις πληροφορίες που συλλέγουμε στον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την ενημερωμένη πολιτική απορρήτου μας.

Διαβάστε όλο