20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ “ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΚΡΟ-ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ”

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 στον πολυχώρο  MatchPoint, Αινιάνος 1 Πλ. Βικτωρίας (στο τέρμα της Αλεξάνδρας-απέναντι από τη ΓΣΕΕ). τηλ. 2108050898,  κόψαμε την κορδέλα και ξεκίνησε το  ταξίδι μας στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού της Ελλάδας μας, μέσα από μία Έκθεση, με τίτλο “Διαδρομές Ακρο-Θαλάσσιες” που συνδιοργάνωσαν από κοινού η KL Gallery Vassilis Lappas και η ΕΦΕ (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία).

δΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΚΡΟ-ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ

Η Ελλάδα όμως δεν έχει ομορφιά μόνο στις ακροθαλασσιές της, παντού, όπου και να στρέψουμε τη ματιά μας υπάρχει ομορφιά,  Χρώματα, αλλά και Σχήματα, τέτοια που δίκαια την κατατάσσουν  από τις πιο όμορφες χώρες στον κόσμο.

Όντας για πολλά χρόνια Φωτογράφος στο εβδομαδιαίο περιοδικό της Ελευθεροτυπίας γεωτρόπιο  με τον Κώστα Χριστοφιλόπουλο  έχω φωτογραφίσει χωριά, ανήλια δάση, βάλτους, λίμνες, ποτάμια, χαράδρες, φωτογράφισα τη μυρωδιά της πρώτης βροχής που πέφτει στο χώμα, και την κράτησα να έχω την δροσιά της πάντα σε κάθε μου περίπατο, φωτογράφισα πόλεις μεγάλες και μικρές, ηλικιωμένους στα καφενεία στο πρωινό τους καφεδάκι, και αφουγκραζόμουν τον παλμό σε κάθε μου βήμα, σε κάθε κλικ της μηχανής. Έχω διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα, σε δύσβατα μονοπάτια, κακοτράχαλα σοκάκια, επικίνδυνους δρόμους και εθνικές οδούς, και πάντα έλεγα και θα συνεχίζω να υμνώ, το πόσο τυχερός είμαι που γεννήθηκα στην πιο όμορφη χώρα στον κόσμο, την Ελλάδα. Αυτά θα είναι και τα επόμενα θέματά μας, μέσα από αυτόν το μεγάλο πίνακα ζωγραφικής, μέσα από αυτό το έργο τέχνης που ονομάζεται Ελλάδα. Σας καλούμε, λοιπόν, να είσαστε μαζί μας σε κάθε μας ταξίδι, γιατί εμείς οι φωτογράφοι, έχουμε τη δύναμη να προβάλλουμε την ομορφιά της πατρίδας μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Με λυμένους τους κάβους, ξεκινούν αύριο οι
” Ακροθαλάσσιες διαδρομές ” μας, διαδρομές γεμάτες χρώματα, ήχους και μυστικά, διαδρομές που ξεκινούν
μια ανάσα από τη στεριά, εκεί που σκάει η αλμύρα,
στην άκρη του γιαλού.

Όλγα Αλεξοπούλου

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΕΓΚΑΙΝΙΑ “ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΚΡΟ-ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ”

Μία βραδιά γεμάτη πρόσωπα να λάμπουν, από Χαμόγελα κι Ευτυχία. Μία αίθουσα πλημμυρισμένη από Χρώματα και συναισθήματα, -πρωτόγνωρα πιστεύω για όλους μας-, συναισθήματα που μας χαρίσατε όλοι εσείς, που ήσασταν μαζί μας, αλλά και όλοι εσείς που θέλατε να ήσασταν μαζί μας και δεν μπορούσατε.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους σας, φίλους, συνεργάτες, απλούς ανθρώπους, διοργανωτές, σε όλους  εσάς, που ο καθένας του με την ξεχωριστή πινελιά του, προσθέσατε σε αυτόν τον πίνακα, της βραδιάς των εγκαινίων, σε αυτό το έργο τέχνης και μέσα από αυτό, δώσαμε την υπόσχεση και για επόμενες εκδηλώσεις μας.
Ένα τεράστιο Ευχαριστώ στην ΕΦΕ (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία), τον Πρόεδρο Κο Σπύρο Ιατρόπουλο, το Γενικό Έφορο Κο Κυριάκο Κόκκο για αυτή την πανέμορφη και εποικοδομητική συνεργασία, ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν στο να στήσουμε την Έκθεση.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

Συμμετέχουν οι παρακάτω φωτογράφοι μέλη της ΕΦΕ:

ΚΑΖΑΓΛΗ ΑΝΤΑ
ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ
ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑ
ΠΑΠΑΔΕΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΚΟΥΡΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ -ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΚΙΛΟΔΗΜΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΟΣΧΟΓΙΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΟΣ
ΜΠΑΛΑΧΟΥΤΗ ΡΑΝΙΑ
ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ
ΘΩΜΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΒΙΚΗ
ΖΟΡΜΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΙΝΤΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΣΙΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Συμμετέχουν οι παρακάτω φωτογράφοι μέλη της Φωτογραφικής ομάδας ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ

ΘΑΝΟΣ ΕΥΘΥΜΕΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΑ
ΕΛΕΑΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΓΙΑ
ΟΛΓΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕΝΙΑ ΜΠΟΓΕΑ
ΣΟΦΙΑ ΤΖΙΜΑ
ΣΟΦΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

ΡΟΥΣΣΕΤΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΖΗ
ΤΕΡΡΥ ΖΗΚΟΥ
ΕΥΔΟΞΙΑ ΚΟΡΟΜΑΝΖΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΝΑ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

ΑπόVassilis Lappas

ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΠΠΑΣ Φωτογραφία, Ταξίδι, Διαφήμιση, (E-Shop), Αρθρογραφία, Σκηνοθεσία, Παραγωγή Οπτικοακουστικού υλικού, θέατρο, διαδίκτυο, (E-Shop). Δημιουργία διαφημιστικών Banner, PowerPoint κλπ. Για άμεση επικοινωνία : vassilislappas@classic63.com