Το Όνειρο και το Θαύμα

Το Όνειρο και το Θαύμα

Το Όνειρο και το Θαύμα
Το Όνειρο και το Θαύμα

Το Όνειρο και το Θαύμα

Theatrical Drops

Με την Αγγελική Ειρήνη Μήτση

Η παράσταση “Το Όνειρο και το Θαύμα” της Κάκιας Ιγερινού, είναι η πορεία του Μίκη Θεοδωράκη (Μιχαλάκη) του μεγάλου μας μουσουργού στην Ελλάδα, η μουσική του πορεία, η αντίσταση στους αδίστακτους τσιρκολάνους, τους δουλοπρεπείς λύκους και τις δολοπλόκες αλεπούδες!

Συγκινηθήκαμε, τραγουδήσαμε, απολαύσαμε τα τραγούδια της παράστασης που έστησε με φροντίδα και αγάπη η κα Ανδρομάχη Μοντζολή! Ενταγμένο στην παράσταση το θεατρικό παιχνίδι, ώστε τα παιδιά να γίνουν ανεξάρτητα από τους γονείς και να μυηθούν στο ρόλο του ευσυνείδητου θεατή, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παράστασης.

“Το Όνειρο και το Θαύμα” θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να χαρίσει μελωδίες και εικόνες αξέχαστες στο κοινό της Περιφέρειας που διψάει για Θέατρο! Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε με τα παιδιά σας την μουσικοθεατρική παράσταση για τη Δύναμη της Αγάπης!

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ.

Το Όνειρο και το Θαύμα_003
Το Όνειρο και το Θαύμα

Ένα έργο εμπνευσμένο από την μουσική και τα τραγούδια του μοναδικού Μίκη Θεοδωράκη για όλη την οικογένεια, μικρούς και μεγάλους θεατές.

Το κείμενο της σπουδαίας ηθοποιού  και  συγγραφέως Κάκιας Ιγερινού, είναι χτισμένο   πάνω στη συλλογή «Τραγούδια για Παιδάκια και Παιδιά», που ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης έγραψε σε νεαρή ηλικία «για τους αυριανούς συνειδητοποιημένους πολίτες» όπως άλλωστε αναφέρει και ο ίδιος: «Πιστεύω πως το παραμύθι είναι ο φυσικός χώρος για τα Παιδικά τραγούδια. Εκεί που οι ηθοποιοί, οι τραγουδιστές, οι μουσικοί και το νεανικό  κοινό σμίγουν και γίνονται ένα.

Απόδειξη ότι το όνειρο και η μουσική είναι πλασμένα με τα ίδια υλικά όπως και οι ψυχές των παιδιών»

 

Το Όνειρο και το Θαύμα_002
Το Όνειρο και το Θαύμα

Τα «Τραγούδια για Παιδάκια και Παιδιά» δεν είναι απλά τραγουδάκια. Είναι ποιήματα – αγαπημένα τραγούδια που ο συνθέτης έγραψε για παιδιά, αλλά λάτρεψαν οι μεγάλοι και διάλεξε να τα ντύσει με την μουσική του, ώστε να βρίσκονται σε διαρκή διαλεκτική σχέση με το κοινό.

 

Η παράσταση «Το όνειρο & το θαύμα», είναι πλημμυρισμένη από τραγούδια, χρώματα και παιχνίδια, ποίηση, φαντασία, λυρισμό, αλληγορία, μαγικές εικόνες και τρυφερές μνήμες των παιδικών μας χρόνων. Και φυσικά από τη μουσική του εξαίρετου μουσικοσυνθέτη, που σχολιάζει τα όσα συμβαίνουν επί σκηνής και προκαλεί συναισθήματα και αισθήσεις στον θεατή, άλλοτε ανάλαφρα και παιγνιώδη και άλλοτε έντονα συγκινησιακά φορτισμένα.

Η πένα της Κάκιας Ιγερινού, η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και η σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Μοντζολή, πλάθουν τον ονειρικό, ποιητικό και νοσταλγικό κόσμο της παράστασης.

Το Όνειρο και το Θαύμα_005
Το Όνειρο και το Θαύμα

Η μικρή ηρωίδα προσεύχεται  να αποκτήσει ένα ξεχωριστό κούκλο, που να μοιάζει με αληθινό παιδί! Ο Θεός και τα τάγματα των αγγέλων του, που παρατηρούν τη γη απογοητευμένοι από τη ματαιοδοξία και την απληστία του ανθρώπινου γένους πραγματοποιούν την ευχή της, προκειμένου να δοκιμάσουν την ικανότητα του ανθρώπου να διδάξει σε ένα «ξύλινο» παιδί την αγάπη και την ανιδιοτέλεια. Προς τούτο ο Θεός, στέλνει στη γη τον Αρχάγγελό του στον ρόλο του ξυλουργού-δημιουργού και πατέρα του κούκλου και τα υπερβατικά πλάσματα του ουρανού (Νύχτα, αστέρια, Νεράιδα Μυρτιά).Ο κούκλος διανύει το ασυνήθιστο ταξίδι του στη γη, έρχεται αντιμέτωπος με πολλές δοκιμασίες και περιπέτειες, με πρωταγωνιστές  τον αδίστακτο τσιρκολάνο, τον δουλοπρεπή λύκο και την δολοπλόκο αλεπού. Στον αντίποδα των δυσκολιών, εκτός από τη Μαργαρίτα συμπαραστάτες του έχει τα παιδιά και το δάσκαλο, τον παιχνιδιάρη γάτο και τον πιστό γρύλο.

Το Όνειρο και το Θαύμα_001
Το Όνειρο και το Θαύμα

Μέσα από την ποίηση, τον λυρισμό και το κωμικό στοιχείο, το έργο θίγει την «διαχρονική» περιπέτεια και τις δοκιμασίες της ανθρώπινης ύπαρξης.

Το «Όνειρο και το Θαύμα» είναι μια περίτεχνη συρραφή της αριστουργηματικής μουσικής του μεγάλου Έλληνα δημιουργού που δανείζεται στοιχεία από την αλληγορία του Πινόκιο, του πολυαγαπημένου παιδικού παραμυθιού, μεταφέροντας το στην ελληνική πραγματικότητα.

Μέσα από το σκηνικό και θεατρικό παιχνίδι, που σαν μέθοδο εργασίας και άποψη, υπηρετούν με συνέπεια και επί μακρόν η σκηνοθέτης Ανδρομάχη Μοντζολή και το Θέατρο της Ημέρα.

Συντελεστές:

 

Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Μοντζολή

Ενορχήστρωση – Sound Design – Μουσική Διδασκαλία: Χρήστος Γιαννούλης

Σκηνικά-κοστούμια: Ανδρέας Σαραντόπουλος

Επιμέλεια κίνησης: Φώτης Διαμαντόπουλος

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νεφέλη Τσιπουρίδη

 

Ερμηνεύουν:

Κατερίνα Βασιλείου, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Τερέζα Κουίκ, Δημήτρης Πάσιος, Ναταλία Τσάλλη, Πέτρος Τσαπαλιάρης, Νεφέλη Τσιπουρίδη,

Σωτήρης Χατζηνικολάου.

 

Παραστάσεις για το κοινό: Κυριακή ώρα 6:00μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου:  γενική είσοδος 8 €,

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα & 30 λεπτά

 

***ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Ν. Γεννηματά 20 Αμπελόκηποι (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

Τηλ.: 210 6929090, 210 6995777, www.theatro-imeras.gr, info@theatro-imeras.gr

 

Carousel contents not found!

ΑπόVassilis Lappas

ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΠΠΑΣ Φωτογραφία, Ταξίδι, Διαφήμιση, (E-Shop), Αρθρογραφία, Σκηνοθεσία, Παραγωγή Οπτικοακουστικού υλικού, θέατρο, διαδίκτυο, (E-Shop). Δημιουργία διαφημιστικών Banner, PowerPoint κλπ. Για άμεση επικοινωνία : vassilislappas@classic63.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *